CTC: Ποτέ ξανά ένα λογοπαίγνιο δεν ήταν τόσο απολαυστικό!

Σύγχρονο, αυθεντικό και απολαυστικό, το εστιατόριο CTC ζει στους ρυθμούς της πόλης στην οποία δημιουργήθηκε.

Το 2015 λίγο πριν το σοκ των capital control στην ελληνική αγορά ένα εστιατόριο έκανε το τολμηρό του άνοιγμα στο gourmand κοινό της Αθήνας. Εμπνευστής και δημιουργός του ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, 28 χρονών τότε, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και πέρα από κάθε δυσκολία δεν έχασε στιγμή την πίστη στα δικά του θέλω. Ο ίδιος δηλώνει μέσα από τη σελίδα του εστιατορίου: «Ύστερα από μία μακριά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα λιμανάκι που θα είναι κατά δικό μου για να μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να αποτελέσει το σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το σημείο όπου το μοντέρνο συναντά το κλασικό και το σήμερα γίνεται ένα με το χτες και το αύριο». Και αυτό ακριβώς έχει καταφέρει!

CTC: Ποτέ ξανά ένα λογοπαίγνιο δεν ήταν τόσο απολαυστικό!
CTC: Ποτέ ξανά ένα λογοπαίγνιο δεν ήταν τόσο απολαυστικό!

Ο χώρος του CTC είναι μοντέρνος με γραμμές που φέρνουν στο νου αναμνήσεις της δεκαετίας του ’60 και χρώματα ψυχρά που τονίζουν την απλότητα της αισθητικής άλλωστε σε ένα τέτοιο εστιατόριο θέλεις όλες τις αισθήσεις εστιασμένες στη βασικό πρωταγωνιστή, την κουζίνα. Το ξύλινο δάπεδο και το μοναστηριακό τραπέζι είναι οι γήινες νότες που προσγειώνουν ευχάριστα ενώ το ανοιχτό παράθυρο στην κουζίνα δίνει την ευκαιρία για απρόσκοπτες ματιές στο έργο του σεφ. Η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στο σχεδιασμό του παταριού το οποίο προσφέρεται για πιο ιδιωτικά δείπνα.

CTC: Ποτέ ξανά ένα λογοπαίγνιο δεν ήταν τόσο απολαυστικό!

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει βραβευθεί τρεις φορές με Χρυσό Σκούφο στο «Calypso» του «Elounda Peninsula», ενώ έχει μαθητεύσει σε κορυφαία εστιατόρια όπως τα «Noma» και «Arpege», το 2015 κέρδισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year με το πιάτο «Ρίζες της Ελλάδας». Το πλούσιο βιογραφικό του σεφ μπορεί να προϊδεάζει για ένα menu υψηλών απαιτήσεων όμως όσα καταλήγουν στο τραπέζι ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Γκουρμέ κουζίνα με σαφείς γραμμές υψηλής γαστρονομίας. Τα δύο καλοσχεδιασμένα και ισορροπημένα μενού degustation φαντάζουν ιδανικά αν και το γεγονός ότι υπάρχει δυνατότητα και επιλογών à la carte δίνει μία μεγαλύτερη ελευθερία. Από τα ξεχωριστά και διασημότερα πιάτα του η βελουτέ καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Φυσικά το μενού προσαρμόζεται αναλόγως με την εποχή και τα προϊόντα. Εξαιρετική είναι και η λίστα κρασιών με πλούσιες επιλογές οι οποίες δεν μένουν στα όρια της χώρας αλλά περιλαμβάνουν ετικέτες από όλο τον κόσμο.

Χρήσιμες πληροφορίες: 

CTC: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα.
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο (19:30-00.00)
τηλ: 210-7228812
Site: http://ctc-restaurant.com