Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

7 February 2017

Η 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ συγκέντρωσε εκλεκτά προϊόντα που ξεχώρισαν όχι μόνο για τις εξαιρετικές γεύσεις τους αλλά και για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους, την καινοτομία τους αλλά και τις συσκευασίες τους.

Με συμμετοχή 300 εκθετών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια γευστική εμπειρία που συγκέντρωσε τα πλούτη της ελληνικής γης σε μια έκθεση-γιορτή για την ελληνική γαστρονομία. Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου, το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό «πλημμύρισε» με γευστικούς θησαυρούς από όλη την Ελλάδα.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Οι επισκέπτες απόλαυσαν σπάνια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως τρούφα και άλλα ιδιαίτερα είδη μανιταριών από τα Μετέωρα, μοναδικές ποικιλίες μελιού από μέλι πεύκου, βελανιδιάς, θυμαριού και καστανιάς και ξεχωριστά τυροκομικά προϊόντα από την Κρήτη, τη Σύρο και την Ίο. Επιπλέον, τις εντυπώσεις κέρδισαν τα μοναστηριακά προϊόντα από την Ορμύλια της Χαλκιδικής, τα οποία πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, το κοινό αγκάλιασε τα μοναδικά αυτά μοναστηριακά προϊόντα, αφού απέσπασαν το «Βραβείο Κοινού».

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Τα Μοναστηριακά Προϊόντα Ορμύλια από τη Χαλκιδική απέσπασαν το Βραβείο Κοινού.

Τα χειροποίητα ζυμαρικά από την Πελοπόννησο, οι μοναδικές μαρμελάδες από τον Κάμπο της Χίου, ο βιολογικός χυμός αλόης από τη Νάξο σε τρεις διαφορετικές γεύσεις και ανατρεπτικές ρετρό συσκευασίες και τα ευωδιαστά μπαχαρικά από τη Γουμένισσα του Κιλκίς έδωσαν τη δική τους πινελιά στην έκθεση-γιορτή για την ελληνική γαστρονομία.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Το περίπτερο της Citrus – Άρωμα Μνήμης από τον Κάμπο της Χίου

Στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ -με χορηγό επικοινωνίας το GREEK GOURMET– πρωταγωνίστησαν προϊόντα με ιστορία όπως το ξίδι αμπελιού, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, το βαλσάμικο ξίδι και το μηλόξιδο, και η σάλτσα λεμονιού από μια ελληνική οξοποιία με επιτυχημένη πορεία 79 ετών στην αγορά. Αναμφίβολα, το αυγοτάραχο και ο ανθός αλατιού από το Μεσολόγγι, η πρώτη κεφαλονίτικη μπύρα, η αγγινάρα Τήνου, ο χυμός λεμονιού από την Τροιζηνία, η ροδίτικη λαδόπιττα, τα προϊόντα χαρουπιού από την Κρήτη αλλά και το ρακόμελο από την Αμοργό απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Στιγμιότυπο από το περίπτερο της Ροδίτικης Λαδόπιττας.

Ωστόσο, ποιοι στέφθηκαν οι μεγάλοι νικητές των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017»; Με την πολυάριθμη συμμετοχή εκλεκτών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ», ο οποίος ανέδειξε τρεις μεγάλους νικητές. Το προϊόν που απέσπασε το «Βραβείο για τον Παραδοσιακό Τρόπο Παρασκευής» είναι το Παραδοσιακό Μελεκούνι της Ρόδου από το Filema. Πρόκειται για ένα υγιεινό γλύκισμα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική του αξία. Με το «Βραβείο Καλύτερης Συσκευασίας» τιμήθηκε επάξια το Βιολογικό «Καλαμάτα Π.Ο.Π.» της GREEK PONY FARM, ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα, τη μοναδική δυνατή γεύση του αλλά και την εξαιρετική συσκευασία του. Τέλος, το προϊόν που αναδείχθηκε με το «Βραβείο Καινοτομίας» είναι η Φυστικοπραλίνα των αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Φώτης» της οικογένειας Πούντου. Με 70 χρόνια παράδοση στο φυστίκι Αιγίνης, το πρωτότυπο αυτό γλύκισμα κέρδισε επάξια το Βραβείο.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Οι μεγάλοι νικητές των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017»

Αναμφίβολα, πέρα από τα προϊόντα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, το κοινό ουσιαστικά επιβράβευσε το σύνολο των προϊόντων που συμμετείχαν στην έκθεση με το ενδιαφέρον και την προτίμησή του.