30 χρόνια Βαρούλκο

22 November 2017

Το διάσημο εστιατόριο της Αθήνας, Βαρούλκο συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας έχοντας πάντα στο τιμόνι του τον κορυφαίο Λευτέρη Λαζάρου.

Πολλές φορές οι αριθμοί μπορούν να πουν περισσότερα για την ιστορία. 30 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας για το Βαρούλκο, με 24 Χρυσούς Σκούφους και 16 αστέρια Michelin αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αυξανόμενη αξία ενός κορυφαίου εστιατορίου της Ελλάδας. Ένα εστιατόριο το οποίο βασίστηκε στο όραμα του Λευτέρη Λαζάρου προσφέροντας πιάτα τα οποία μας έκαναν να δούμε με… άλλο μάτι υλικά της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Όπως για παράδειγμα το καλαμάρι συνδυάστηκε με πέστο και σερβιρίστηκε επάνω σε τηγανητό πατατάκι ή την πεσκανδρίτσα η οποία απέκτησε πολλά διαφορετικά πρόσωπα και έγινε αχνιστή, ψαροκεφτές, τερίνα ακόμα και Στρογκανόφ.

Το διάσημο εστιατόριο της Αθήνας, Βαρούλκο συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας
Το διάσημο εστιατόριο της Αθήνας, Βαρούλκο συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

Ξεκινώντας δειλά από την οδό Διστόμου στον Πειραιά όπου έγινε αγαπημένη συνήθεια των ψαγμένων Αθηναίων. Μερικά χρόνια μετά το 1994 μετακόμισε στην οδό Δεληγιώργη του Πειραιά όπου όντας πιο προσιτό στο ευρύτερο κοινό απέκτησε σταδιακά ένα διάσημο πελατολόγιο το οποίο περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως ο Νέλσον Μαντέλα, η Αμάλ Κλούνεϊ, η Κέιτ Μπλάνσετ. Σπουδαίοι σους σεφ όπως ο Δημήτρης Λαζάρου, ο Κομνηνός Μουφλουζέλης, ο Γιάννης Παρίκος, ο Νίκος Φωτιάδης, ο Γιώργος Τσιακτσίρας, ο Fabrizio Buliani και ο Jerome Serres έχουν περάσει από την κουζίνα του συμβάλλοντας με τις δικές τους ιδέες στην εξέλιξη του μενού του.

Κάνοντας μία αναπόληση των κορυφαίων στιγμών που έχει προσφέρει στην ελληνική γαστρονομία το εστιατόριο Βαρούλκο τα 30 χρόνια φαντάζουν μόνο η αρχή μίας πορείας που έχει ακόμα πολλά να παρουσιάσει και να συνεισφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βαρούλκο:
Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 5228400
E-mail: [email protected]