Τα φημισμένα φασόλια Σισανίου της Κοζάνης εισέρχονται σε μία νέα εποχή προχωρώντας ολοταχώς προς την τυποποίηση με το ανάλογο brand name.
Η καλλιέργεια των φασολιών Σισανίου περνάει σε μία νέα εποχή έπειτα και από τη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς με την ομάδα των παραγωγών. Επακόλουθο αυτής ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη χρήση του νερού με την δημιουργία αρδευτικού συστήματος το οποίο θα αξιοποιεί τα νερά της λίμνης Σισανίου και με τη δημιουργία νέου ΤΟΕΒ με σκοπό την μείωση του κόστους άρδευσης. Επιπλέον ο κ. Πλακεντάς τόνισε πως οι παραγωγοί του Σισανίου έχουν ως στόχο την τυποποίηση των φασολιών υπό το brand name Φασόλια Σισανίου ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η βιολογική τους καλλιέργεια.
Μετά τη συνάντηση με τους παραγωγούς του Σισανίου ανάλογες συναντήσεις έχουν δρομολογηθεί με τους πατατοπαραγωγούς της Καστανιάς, το Λιβαδερό, τον κάμπο της Δυτικής Εορδαίας και του Μεσοβούνου.
Πηγή: ΕΡΤ