Growδιά project: Υιοθετήστε τη δική σας ροδιά

2 August 2017

Ένα ευρηματικό project μας παροτρύνει να υιοθετήσουμε τη δική μας ροδιά στις Σέρρες. Ο λόγος για το Growδιά project!

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά το πρωτότυπο πρόγραμμα υιοθεσίας ενός δέντρου ροδιάς από το αγρόκτημα «Ρόδια Σερρών» στο χωριό Πεπονιά. Μέσω αυτού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για τη ροδιά και την καλλιέργειά της υιοθετώντας ή δωρίζοντας ένα δέντρο ροδιάς σε αγαπημένα πρόσωπα προσφέροντας την ανάλογη οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη του εκάστοτε δέντρου.
Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το αγρόκτημα «Ρόδια Σερρών» στο χωριό Πεπόνια όλα τα Σαββατοκύριακα από τις 17 έως και τις 30 Ιουνίου. Η διαδικασία της υιοθεσίας δεν προϋποθέτει απαραιτήτως την επίσκεψη στο αγρόκτημα καθώς μπορεί να γίνει και εξ αποστάσεως. Οι καλλιεργητικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ανάπτυξη του κάθε δέντρου αποτελούν ευθύνη της ομάδας του αγροκτήματος όπως και η ενημέρωση των αναδόχων για την πορεία του δέντρου τους. Η ενημέρωση γίνεται με αποστολή φωτογραφικού υλικού κάθε 15-20 ημέρες καθώς και με κειμενική ενημέρωση. Οι ανάδοχοι από τη δική τους πλευρά μπορούν σε περίπτωση που το θελήσουν να επισκεφθούν το δέντρο τους με τη συχνότητα που επιθυμούν αλλά και να συμμετάσχουν στις καλλιεργητικές διαδικασίες.

Επιπλέον την εποχή της συγκομιδής τον Οκτώβρη οι ανάδοχοι μπορούν να επισκεφθούν το αγρόκτημα με την παρέα ή την οικογένειά τους και να συμμετάσχουν στη διαδικασίας της συγκομιδής χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που παρέχεται από την ομάδα του αγροκτήματος. Σε περίπτωση που η επίσκεψη λόγω απόστασης δεν είναι εφικτή ο ανάδοχος μπορεί να ζητήσει την αποστολή της συγκομιδής των καρπών του δέντρου του ή την αποστολή της συγκομιδής με τη μορφή του χυμού σε μπουκάλια του ενός λίτρου.

Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει αρνητική επιρροή της παραγωγής λόγω καιρικών συνθηκών το αγρόκτημα εγγυάται την ελάχιστη παραγωγή ανά δέντρο η οποία για το 2017 είναι τα 30 kg. / δέντρο. Το κόστος της υιοθεσίας αγγίζει τα 50 € για το κάθε δέντρο ενώ στη δράση έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και επιχειρήσεις όπου παρέχεται η δυνατότητα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η συγκομιδή των υιοθετημένων δέντρων να προσφερθεί σε κοινωφελή ιδρύματα και ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Growδιά project στο http://www.growdiaproject.gr/