Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο με άρωμα Ελλάδας

8 November 2016

Από τις 20 έως τις 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 82η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα 2107 προβολής αγροτικών προϊόντων στο Βερολίνο. Μάλιστα, για ακόμη μία χρονιά Έλληνες παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε καταναλωτές και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. 

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 1650 εκθετών από 70 χώρες και 400.000 επισκεπτών στην 80η Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2015, καθώς επίσης 1.550 εκθέτών από 65 χώρες και 380.000 επισκεπτών στην 81η Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2016, η International Green Week Berlin αποτελεί πόλο έλξης τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

Στην International Green Week, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin θα συμμετάσχει για ακόμη μια χρονιά η Ελλάδα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων και τροφίμων που συμμετέχουν στην Πράσινη Εβδομάδα θα μπορέσουν όχι μόνο να διαθέσουν απευθείας τα προϊόντα τους αλλά και να διευρύνουν τις εμπορικές τους επαφές καθώς και να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα στην αγορά της Γερμανίας.

80η Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο με άρωμα Ελλάδας
Η 80η Πράσινη Εβδομάδα προβολής αγροτικών προϊόντων στο Βερολίνο

Η International Green Week Berlin που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της το 1926 εστιάζει στα τρόφιμα και ποτά, στoν αγροτουρισμό καθώς και στα προϊόντα κηπουρικής, περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ ενθαρρύνει τις απευθείας πωλήσεις στον τελικό καταναλωτή.

Φέτος, η 82η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα 2107 ενεργό ρόλο εταίρου θα έχει η Ουγγαρία:  «Είμαστε περήφανοι που η χώρα μας είναι εταίρος της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας 2017. Αυτό αποτελεί υψηλή αναγνώριση για εμάς και μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία για να αναδείξουμε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας. Θα εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και θα παρουσιάσουμε τα φημισμένα μας προϊόντα, όπως το κρασί μας Tokaji, τις πιπεριές μας, καθώς και τα τοπικά βιολογικά προϊόντα μας» υπογράμμισε ο Ούγγρος Υπουργός Γεωργίας, Δρ. Sándor Fazekas.

ΠΗΓΗ: www.gruene-woche.de