Το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο

27 July 2022

Αλήθεια πόσο μπορεί να κοστίζει ένα επιδόρπιο; Το Golden Opulence Sundae διαφημίζεται ως το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο.

Υπάρχουν λίγα πράγματα στον κόσμο τόσο νόστιμα όσο ένα γλυκό επιδόρπιο. Οι λάτρεις του καλού φαγητού συνηθίζουν να τελειώνουν το γεύμα τους με μια γλυκιά νότα. Το Golden Opulence Sundae είναι το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο, αξίας 25.000 δολαρίων!

Τι κάνει το συγκεκριμένο επιδόρπιο τόσο ακριβό;

Πρόσφατα, η επίσημη ιστοσελίδα του Guinness World Records μοιράστηκε ένα βίντεο με το τι συμβαίνει στην παρασκευή αυτού του απολαυστικού και ακριβού γλυκού. Αρχικά, φύλλα χρυσού 23 καρατίων χρησιμοποιήθηκαν για να επενδύσουν ένα κρυστάλλινο ποτήρι στο οποίο θα σερβιριζόταν το γλυκό. Στη συνέχεια προστέθηκαν σε αυτό παγωτό βανίλιας Ταϊτής και βανίλια Μαδαγασκάρης. Το Golden Opulence Sundae περιέχει την πιο ακριβή μαύρη σοκολάτα από την Ιταλία, τρούφες, ζαχαρωτά, φρούτα από το Παρίσι, χαβιάρι με γεύση φρούτο του πάθους και ένα ζαχαρωτό λουλούδι με επικάλυψη χρυσού ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό επιδόρπιο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο που κοινοποίησε η ιστοσελίδα Guinness World Records έλαβε πάνω από 100.000 προβολές και 4.500 likes σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το επιδόρπιο μπορεί κανείς να το απολαύσει στο εστιατόριο «Serendipity 3» στη Νέα Υόρκη.