Αλλαντοποιία Μουλκιώτη: η παγκόσμια πρωτοτυπία

27 June 2022

Με κτηνοτροφικό know how και ακολουθώντας πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, η αλλαντοποιία Μουλκιώτη εξάγει τα προϊόντα της σε 11 χώρες ανά τον κόσμο και συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί αναδεικνύοντας ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.

Η εταιρεία της οικογένειας Μουλκιώτη ξεκίνησε την λειτουργία της το 1922 και πλέον η τέταρτη γενιά, που βρίσκεται στα ηνία της επιχείρησης, έχει δημιουργήσει προϊόντα, μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το προσούτο πρόβειο τετράμηνης ωρίμανσης, το αρνίσιο ζαμπόν, το σαλάμι αέρος σπηλιάς, και παράλληλα, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ευφάνταστες προσμίξεις μετατρέποντας τα αλλαντικά σε γκουρμέ είδη, υψηλής ποιότητας αλλά και διατροφικής αξίας. Μεταξύ αυτών είναι το ζαμπόν μοσχαρίσιο φούρνου με μαύρη τρούφα, το ζαμπόν γαλοπούλας φούρνου με superfoods, ενώ το χοιρινό λουκάνικο της εταιρείας με φέτα και ντομάτα, έχει αποσπάσει τέσσερα βραβεία και ένα πλατινένιο σε διεθνείς διαγωνισμούς αξιολόγησης προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα της εταιρείας Μουλκιώτη εξάγωνται σε 11 χώρες (Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Γερμανία, Ισπανία κ.α.), ενώ έχει αποσπάσει 28 βραβεία σε αξιολογήσεις προϊόντων κρέατος και αλλαντικών ανωτέρας ποιότητας ενώ διαθέτει 3 πιστοποιήσεις ISO για συμβατική αλλά και βιολογική επεξεργασία κρέατος. Στην εγχώρια αγορά φιλοξενούνται στα ράφια ντελικατέσεν καταστημάτων, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και σε εστιατόρια ανά την ελληνική επικράτεια.

Athenian Deli

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου η εταιρεία εγκαινιασε το Athenian Deli, το πρώτο κατάστημα λιανικής με στόχο να φέρει τους πελάτες σε φυσική επαφή με τα προϊόντα της εταιρείας. «Έχουμε φτιάξει το κατάστημα στου Ψυρρή, επηρεασμένο από την δεκαετία του ’50. Πρόκειται για ένα αλλαντοπωλείο-παντοπωλείο, που δημιουργήθηκε για να αναδείξει την κορυφαία ποιότητα των παραδοσιακών μας αλλαντικών, αλλά και να κάνει γνωστά στο κοινό και τυροκομικά προϊόντα από έλληνες παραγωγούς. Το κατάστημά μας διαθέτει και έναν χώρο, το κελάρι στο οποίο έχουμε κρασιά τοπικών παραγωγών, όπου εκεί πραγματοποιούνται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και παρουσιάσεις, ενώ οι πελάτες μας μπορούν να αγοράσουν και πρωτότυπα κρύα σάντουιτς, τα οποία φτιάχνονται με δικά μας προϊόντα» περιγράφει ο Π. Μουλκιώτης.

Η ευφάνταστη γκάμα προϊόντων
Η ευφάνταστη γκάμα του ομίλου Μουλκιώτη περιλαμβάνει δεκάδες προϊόντα ωρίμανσης όπως είναι το προσούτο πρόβειο, το προσούτο μαύρο χοίρου και το χοιρινό. Τις εντυπώσεις έχει κερδίσει το σαλάμι αέρος σπηλιάς, ένα αλλαντικό που ωριμάζει σε συνθήκες σπηλιάς, το σαλάμι αέρος με μαύρη άγρια τρούφα, το ζαμπόν γαλοπούλας φούρνου με goji berry και blueberry αλλά και το πρόβειο μπέικον. Ακόμη, το αρνίσιο ζαμπόν αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία της οικογένειας Μουλκιώτη όπως και το ζαμπόν πρόβειο φούρνου με μυρωδικά και βότανα. Την γκάμα συμπληρώνουν τα χοιρομέρια, όπως το χοιρομέρι με σοκολάτα, όπου οι ιδιοκτήτες «πάντρεψαν» για πρώτη φορά την σοκολάτα με το κρέας κερδίζοντας άλλη μια πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα λουκάνικα της εταιρείας έχουν αποσπάσει μια σειρά από διεθνή βραβεία. Λουκάνικο χοιρινό γεμιστό με φέτα, ντομάτα και πράσινη πιπεριά, λουκάνικο πρόβειο με μυζήθρα, μάραθο και αγριόχορτα, αλλά και λουκάνικο κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης είναι μόνο μερικά από τα καινοτόμα προϊόντα της κατηγορίας αυτής.
Με στόχο να εντάξουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας με τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, ο όμιλος Μουλκιώτη έχει δημιουργήσει και μια σειρά προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας όπως λουκάνικο χωριάτικο Τρικάλων με πράσο, μορταδέλα μυκονιάτικη με φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιές και μανιτάρια, αλλά και σαλάμι αέρος Τριπόλεως.