Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

9 February 2019

Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευή τους και οι αγνές πρώτες ύλες έφεραν άλλη μια διάκριση για τα ζυμαρικά «Μωραΐτικα»

Η Διαμάντω Σταυροπούλου και ο Σωτήρης Γαβριήλ, ξεκίνησαν το 2002 ένα μικρό εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών και μέσα σε 2 χρόνια εξελίχθηκαν σε μια ολόκληρη επιχείρηση με ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Κάντια Ναυπλίας με τον διακριτικό τίτλο «Μωραΐτικα» η οποία ξεχωρίζει για την ποιότητα και την γεύση των προϊόντων της.
Για δεύτερη χρονιά ένα από τα προϊόντα της εταιρείας ο Τραχανάς Ξινός κατακτά το Όσκαρ Ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας στον Διεθνή Οργανισμό ITQI των Βρυξελλών. Αξίζει να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή του οργανισμού, αποτελείται από chef από όλο τον κόσμο που κατέχουν σκούφο Michelin. Αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει την ποιοτική αξία των παραδοσιακών ζυμαρικών «Μωραΐτικα» τα οποία παρασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και αιώνες
Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας «Μωραΐτικα» είναι η παραγωγή και διάθεση ζυμαρικών, καθώς και η εμφιάλωση ελαιολάδου και κρασιού δικής τους παραγωγής. Είναι εστιασμένοι στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και το καταφέρνουν αυτό χρησιμοποιώντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις δικές τους πρώτες ύλες.
Στον κατάλογο «Μωραΐτικα» θα βρει κανείς χυλοπίτες, λαζάνια, ταλιατέλες, κριθαράκι, βίδες, τραχανά γλυκό, τραχανά ξινό και γκόγκες -παραδοσιακό ζυμαρικό της περιοχής, με μοναδική καινοτομία που έχουν επιτρέψει στον εαυτό τους, να τα φτιάχνουν σε καλούπι.
Ακόμη, παράγουν και βιολογικά ζυμαρικά και ελαιόλαδο πιστοποιημένα από τη BIO HELLAS, αλλά και ζυμαρικά υψηλής πρωτεΐνης που είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνες ορού γάλακτος και μπιζελιού, κατάλληλα για όσους αθλούνται ή κάνουν διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη καθώς και βιολογικά παραδοσιακά ζυμαρικά από δίκοκκο ελληνικό στάρι ολικής άλεσης.

Βρείτε ολόκληρο τον κατάλογο προϊόντων «Μωραΐτικα» εδώ