Όλη η αλμύρα και ο ήλιος μέσα σε ένα Μεσαριανό

31 January 2019

Χειροποίητο, αγνό και πάνω από όλα βιολογικό το Μεσαριανό κλείνει μέσα του όλη την αλμύρα , τον ήλιο και το μεράκι ανθρώπων που λατρεύουν την μάνα γη .

Η ιστορία του Κωακού οίνου ξεκινά 2500 χρόνια πριν. Τότε που η αμπελουργία και η οινοποίηση στην Κω ανθούσε και η φήμη της έφτανε σε όλη την Μεσόγειο. Οι αναφορές στην παράδοση και η αγάπη για την φύση, ώθησαν την Organic Wine Kos Mesariano να ασχοληθεί με τη βιολογική αμπελουργία και κατ΄ επέκταση με την δημιουργία ενός χειροποίητου αγνού κρασιού. Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βιολογικές μεθόδους και ελέγχεται από το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων. Η κοσμοπολίτικη Γαλλική ποικιλία Cabernet Sauvignon που επέλεξαν, ταιριάζει απόλυτα με τις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του νησιού. Ο τρύγος του αμπελιού γίνεται το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο νησί.
Πρώτη μέριμνα του Οινοποιείου Μεσαριανό είναι να συλλέξουν μια υγιή πρώτη ύλη, την οποία μεταφέρουν στο παραδοσιακό οινοποιείο που βρίσκεται μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα. Μετά τον διαχωρισμό της ρόγας από το κοτσάνι ακολουθεί μια σχετικά μακριά εκχύλιση. Τα Γαλλικά βαρέλια των 225lt, στο μεγαλύτερο ποσοστό καινούρια, αναλαμβάνουν να μαλακώσουν το αποτέλεσμα. Μετά από 10μηνη παραμονή τους στις κλιματιζόμενες αίθουσες του οινοποιείου, είναι έτοιμο να γευθούμε ένα καθαρόαιμο Cabernet Sauvignon με πυκνό ρουμπινί χρώμα, έντονο άρωμα, βελούδινο στρογγυλό στόμα με τανίνες καλής ποιότητας. Αυτό είναι το Μεσαριανό!
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το οινοποιείο Μεσαριανό έχει πάρει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις. Το 2010 έλαβε το χρυσό σε διαγωνισμό βιολογικού κρασιού.

Οινοποιείο Μεσαριανός
Μεσαριά, Κως
85300 Δωδεκάνησα
Site: www.mesariano.gr
Email: [email protected]
Τηλ: 22420 25971
Κιν: 6972777047