Την 4η θέση κατέκτησε η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη με συνολικά 53 βραβεία.
Στον ετήσιο «Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης» (ΝΥIOOC) με 1.000 διαγωνιζόμενους από 27 χώρες, η Ελλάδα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ της, συλλέγοντας, συνολικά 53 βραβεία και κατακτώντας την τέταρτη θέση ανάμεσα στις χώρες με τις περισσότερες βραβεύσεις. Οι 155 ελληνικές ποικιλίες λαδιού ξεχώρισαν ανάμεσα στα υπόλοιπα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, και απέσπασαν συνολικά 31 χρυσά και 23 ασημένια βραβεία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια είχε κερδίσει 46 βραβεία το 2017 έναντι 20 το 2016 ανάμεσα σε 910 συμμετοχές και 27 χώρες. Είναι χαρακτηριστικό πως η αφοσίωση στην παραγωγή ποιοτικών ελληνικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών των Ελλήνων παραγωγών αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω.
Φέτος, η «Papadopoulos Olive Oil Mill» διέπρεψε στον διαγωνισμό, ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην «Olive Oil Times» για αυτήν τη διάκριση «Αυτός ο διαγωνισμός είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος στον κόσμο και αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο βραβείο σε έναν τέτοιο παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό. Απαιτεί σκληρή δουλειά, αφοσίωση και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια».
Το «Oliorama» από την Αρχαία Ολυμπία κατέκτησε δύο χρυσά βραβεία για το «Exclusive Olympia» και το «Exclusive Bio Olympia» και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μαρία Σπηλιακοπούλου σχολίασε «Είναι μεγάλη τιμή και ικανοποίηση να κερδίζεις ένα βραβείο σε έναν τέτοιο λαμπρό διαγωνισμό», ενώ συνέχισε λέγοντας πως για να φτάσει κανείς την κορυφή της ελαιοπαραγωγής χρειάζεται καλή ομαδική δουλειά. Επίσης, θέλησε να ευχαριστήσει την «Papadopoulos Olive Oil Mill» για τη συνεισφορά της στην επιτυχία της εταιρείας της.
Η «Hellenic Agricultural Enterprises» από το νησί της Λέσβου συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της, αποσπώντας και πάλι ένα χρυσό βραβείο, διάκριση που είχε επαναλάβει και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η Έλλη Τραγάκη, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε πως «η οργανική καλλιέργεια ACAIA είναι αυτή που έλαβε αυτή την πολύ σημαντική διάκριση», καθώς τα προϊόντα προέρχονται από την καλλιέργεια που προωθεί τις οικολογικές μεθόδους παραγωγής και τη βιοποικιλότητα.
Μία ακόμη ελληνική συμμετοχή που βραβεύτηκε ήταν εκείνη της E-La-Won με το Πράσινο Φρέσκο ελαιόλαδο από την ποικιλία της αθηνολιάς. Ο Ιωάννης Καμπούρης χαρακτήρισε το χρυσό βραβείο ως μία υψηλού επιπέδου βράβευση που κάθε εξαγωγέας στην Αμερική θέλει να κερδίσει και αποκαλύπτει πως ήταν ένα που έλειπε από τη συλλογή με τα υπόλοιπα σαράντα βραβεία από διεθνείς διαγωνισμούς ελαιόλαδου.