Το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» του Κώστα Μπουγιούρη υποψήφιο για το βραβείο «Ελληνικής Κουζίνας 2019»

5 December 2018

Στη λίστα των βραβείων «Ελληνικής Κουζίνας 2019», εντάχθηκε το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» στο Γαλησσά της Σύρου, όπου ο Κώστας Μπουγιούρης «ζωγραφίζει» με τις δημιουργίες του.

Μάγερας ευρηματικός και καινοτόμος, πρωτοπόρος στην γαστρονομία της Σύρου, ο Κώστας Μπουγιούρης, δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο γαστρονομίας, δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις και πιάτα. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο μπροστά στην θάλασσα του Αιγαίου, το «Ηλιοβασίλεμα» σερβίρει μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες που δημιουργούν μνήμες. Παντρεύοντας τα τοπικά προϊόντα της Σύρου με την σύγχρονη γαστρονομία ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης μάγεψε με τις δημιουργίες τους και τους κριτές και γευσιγνώστες του Αθηνοράματος θέτοντας υποψηφιότητα για το βραβείο «Ελληνικής Κουζίνας 2019».

Να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας επιδίδεται κάθε χρονιά σ’ ένα τεράστιο γαστρονομικό σαφάρι απ΄ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, βαθμολογώντας πιάτο προς πιάτο εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες από την Αλεξανδρούπολη και το Αμύνταιο μέχρι την Ρόδο και την Κρήτη.
Η λίστα των υποψηφίων προς βράβευση για το 2019, συμπληρώνεται συστηματικά κατά την διάρκεια της σεζόν βάση του ρυθμού των επισκέψεων της κριτικής επιτροπής του Αθηνοράματος στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της επικράτειας που προσφέρουν ελληνική κουζίνα και με κριτήριο την αξιολόγηση των γευσιγνωστών. Από την λίστα των υποψηφίων θα βραβευτούν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας όσα εστιατόρια και ταβέρνες θα βαθμολογηθούν με 14/20 και πάνω.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:
α) η ποιότητα των πρώτων υλών
β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων
δ) τα πρωτότυπα υλικά
ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί
στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων
ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων

Δείτε εδώ την λίστα με τις υποψηφιότητες για το 2019