Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

19 September 2018

Η εταιρεία Promithion γνωρίζει καλά τα οφέλη του κριτάμου, του πιο αγαπημένου βοτάνου του Ιπποκρατη. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές του ιδιότητες μέσα από το φαγητό ή την κοσμητολογία.

Το κρίταμο είναι ένα από τα ελληνικά αρωματικά φυτά, οι σπόροι του οποίου έχουν μεγάλη ομοιότητα με το κριθάρι. Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν «κρίθμον», ενώ από τα χρόνια του Ιπποκράτη χρησιμοποιείται ως διουρητικό, εμμηναγωγό και αποτοξινωτικό. Τα αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες που περιέχει το κάνουν ιδανικό για χρήση στην κοσμητολογία αλλά και στην φαρμακολογία. Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό, διουρητικό, καθαριστικό του αίματος και θεωρείται ευεργετικό για το συκώτι. Η εταιρεία Promithion είναι μια παραγωγική εταιρεία κριτάμου που έχεις ως σκοπό την διατήρηση της θρεπτικής αξίας του βοτάνου. Η Promithion καλλιεργεί, μεταποιεί και συσκευάζει με βιολογικό τρόπο το κρίταμο δημιουργώντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Με ιδιαίτερη πικάντικη και συνάμα αλμυρή γεύση μπορεί κανείς να το βρει σε διάφορες μορφές, από συστατικό σε μαρμελάδες, μέσα σε άλμη, αποξηραμένο ή πάστα μέχρι αιθέριου ελαίου σε καλλυντικά ή ακόμα και φαρμακευτικό οίνο.

Promithion Μαρμελάδα με Κρίταμο
Με ιδιαίτερη πικάντικη και συνάμα αλμυρή γεύση μπορεί κανείς να το βρει σε διάφορες μορφές, από συστατικό σε μαρμελάδες, μέχρι αιθέριο έλαιο σε καλλυντικά

Το κρίταμο έχει ήπιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για την «κάθαρση» τόσο του οργανισμού όσο και του δέρματος. Σε μορφή κρέμας είναι εξαιρετικό για την περιοχή των ματιών. Βοηθά στη μείωση των λεπτών ρυτίδων και των σκοτεινών κύκλων γύρω από τα μάτια. Σε μορφή αιθέριου ελαίου λειαίνει και προστατεύει το δέρμα. Σε μορφή εκχυλίσματος έχει βακτηριοκτόνο και αντιπιτυριδική δράση.

Στοιχεία επικοινωνίας
Promithion
Διεύθυνση: Ποσειδώνος 63, Φοίνικας Σύρου, 84100
Τηλ.: 22810 87950, 6981 105 525
E-mail: [email protected]