Αντίστροφη μέτρηση για την Food Expo 2018

1 March 2018

Προ των πυλών είναι η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO.

Κάθε ρεκόρ συμμετοχής των προηγούμενων χρόνων διεξαγωγής της πρόκειται να ξεπεράσει η Food Expo 2018 καθώς, μία ανάσα πριν ανοίξει τις πύλες της, οι Έλληνες και ξένοι εκθέτες θα φτάσουν συνολικά τους 1.275. Πρόκειται για μια έκθεση που δίνει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.

Τη μεγάλη δυναμική της FOOD EXPO ως το κομβικό εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών επιβεβαιώνει η συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι περιφέρειες που θα συμμετάσχουν είναι: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία (Συμμετοχή και Επιμελητηρίων Τρικάλων, Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας), Ιόνιοι Νήσοι, Δυτική Ελλάδα (Συμμετοχή και Επιμελητηρίων Ηλίας, Αχαίας, Αιτωλοακαρνανίας), Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο (Συμμετέχει και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου), Νότιο Αιγαίο ενώ η Κρητική παρουσία θα γίνει μέσα από την συμμετοχή των Επιμελητηρίων Χανίων και Λασιθίου και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας θα έχουν την δυνατότητα με την συμμετοχή τους να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προιόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό από όλο τον κόσμο. Τέλος, σημαντική θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Αντίστροφη μέτρηση για την Food Expo 2018
Αντίστροφη μέτρηση για την Food Expo 2018

Φέτος ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης θα είναι ακόμη πιο έντονος από κάθε άλλη φορά. Η Food Expo 2018 θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από τουλάχιστον 20 χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ιρλανδία, Λίβανο, Fyrom, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ρουμανία κ.ά., είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην Food Expo 2018, πρόκειται για εταιρείες που παράγουν, εξάγουν και εμπορεύονται προϊόντα κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες: Έλαια, Βιολογικά Τρόφιμα & Ποτά, Κρέας, Κρεατοσκευάσματα, Αλλαντικά, Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα, Προϊόντα ζύμης, Αρτοσκευάσματα, Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά, Πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, Ισοτονικά ποτά, Πίτες και Ψωμιά, Παγωτό, Κρασί, Κατεψυγμένα τρόφιμα, Ξηρούς καρπούς, Σοκολατοειδή, Βότανα και Μπαχαρικά και οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρος εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης τους.

Ωράριο Food Expo 2018
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/3/2018 10:00-19:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/3/2018 10:00-19:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3/2018 10:00-18:30

Για περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.foodexpo.gr