Κατσαρός Distillery: Αποστάγματα με ιστορία

20 November 2017

Για περισσότερα από 160 χρόνια η οικογένεια Κατσαρός δημιουργεί με τη μυστική της συνταγή το διάσημο ούζο.

Όλα ξεκίνησαν το 1856 σε μία περιοχή με παράδοση στα αποστάγματα. Εκεί ο Νικόλαος Κατσαρός γνωστός έμπορος αποσταγμάτων της εποχής αλλά και γνώστης της τέχνης αποφάσισε να δημιουργήσει το ξακουστό πλέον Ούζο Τυρνάβου. Έχοντας πειραματιστεί με πολλά από τα βότανα της περιοχής κατέληξε σε 14 από αυτά τα οποία έδιναν το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Ήδη το 1889, την χρονιά όπου και πραγματοποιήθηκε η Δ’ Ζάππεια Ολυμπιάδα, ήταν ήδη αναγνωρισμένο και βραβευμένο ποτό. Ο δημιουργός του φρόντισε το Ούζο να περάσει τα ελληνικά σύνορα και να γίνει αγαπημένο απόσταγμα με εξαγωγές σε χώρες του εξωτερικού. Οι διάδοχοί του βρήκαν το Ούζο Κατσαρός να εξάγεται ήδη σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αμερική και η Αίγυπτος με καταστήματα λιανικής πώλησης σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Νέα Υόρκη.

Για περισσότερα από 160 χρόνια η οικογένεια Κατσαρός δημιουργεί με τη μυστική της συνταγή το διάσημο ούζο.
Για περισσότερα από 160 χρόνια η οικογένεια Κατσαρός δημιουργεί με τη μυστική της συνταγή το διάσημο ούζο.

Εκατόν εξήντα χρόνια μετά την παράδοση συνεχίζουν οι επόμενες γενιές με τον δισέγγονο Νίκο Κατσαρό να έχει αναλάβει πλέον τα ινία της επιχείρησης. Τέσσερις γεννιές μετά οι αποστάξεις δεν γίνονται στο παλιό μικρό αποστακτήριο αλλά σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες συνεχώς εξελίσσονται με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό. Προκειμένου να είναι σε θέση να έχουν τον απόλυτο έλεγχο επί της πρώτης ύλης η οικογένεια διαθέτει πλέον έναν ιδιόκτητο αμπελώνα έκτασης 40 στρεμμάτων. Αυτό όμως που έχει παραμείνει αμετάβλητο είναι η μυστική συνταγή του Ούζου Κατσαρός με τα δεκατέσσερα μυρωδικά και προεξέχουσα τη μυρωδιά του γλυκάνισου. Η εταιρία πλέον έχει εμπλουτίσει τη γκάμα της με ακόμα περισσότερα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα το «Οικογένεια Κατσαρού» με χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλ (38%), το «Τζιβαέρι Special Collection», μία από τις ελάχιστες ετικέτες premium ούζου τριπλής απόσταξης,το παλαιωμένο τσίπουρο Κατσαρός το οποίο ωριμάζει επί τρία χρόνια σε δρύινα βαρέλια, τα λικέρ και το κονιάκ. Ειδικότερα το τσίπουρο παράγεται με μία ιδιαιτέρως προσεκτική διαδικασία απόσταξης ενώ το νερό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τις καθάριες πηγές του Ολύμπου.

Πλέον τα αποστάγματα της οικογένειας εξάγονται στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στην Ουκρανία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Αλβανία, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στην Ιαπωνία, στη Σκωτία, στο Κονγκό, στη Νότια Κορέα, στο Χόνγκ Κόνγκ, στην Κίνα και στη Ρωσία. Σημαντική είναι και η παρουσία της επιχείρησης σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Μάθετε περισσότερα:
Site: http://www.katsarosdistillery.gr/
Διεύθυνση: 7ο χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας, ΤΚ 40100, Τύρναβος
Τηλ.: 2410 831 420, 6977 570 446