Οι 10 πιο δυνατές μπύρες

24 July 2017

Μπορεί η μπύρα να θεωρείται το αγαπημένο ελαφρύ ποτό του καλοκαιριού όμως υπάρχουν μπύρες που αλλάζουν τα δεδομένα με ποσοστά αλκοόλ που τους αλλάζουν κατηγορία.

10. BrewDog, Tactical Nuclear Penguin, Σκωτία (32% αλκοόλ)
Ξεκάθαρα αριστοκρατική stout μαύρη με νότες καφέ, σοκολάτας και μόκας που θυμίζει αρκετά λικέρ.

Η BrewDog φιγουράρει ανάμεσα στις 10 πιο δυνατές μπύρες
Η BrewDog φιγουράρει ανάμεσα στις 10 πιο δυνατές μπύρες

9. Struise Black Damnation VI – Messy, Βέλγιο (39% αλκοόλ)
Μαύρη με έντονες νότες καπνιστού malt, καφέ και μαύρης σοκολάτας είναι σίγουρα εκείνη που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του Whiskey.

Black Damnation
Black Damnation

8. Baladin Esprit De Noel, Ιταλία, (40% αλκοόλ)
Με τρία χρόνια παλαίωση σε δρύινα βαρέλια φυλακίζει στη γεύση της όλα τα αρώματα του ξύλου αλλά και φρούτων. Το χρυσό της χρώμα περιγράφει με τον ιδανικότερο τρόπο την πολύτιμη ουσία της.

Baladin Esprit De Noel
Baladin Esprit De Noel

7. Brewdog Sink The Bismarck, Σκωτία, (41% αλκοόλ)
Πιπεράτη γεύση, έντονο άρωμα φρούτων, μέλι και μία πικρή επίγευση που διαρκεί για ώρες σε μία μπύρα που ξεχωρίζει για πολλούς λόγους.

6. Schorschbrau Schorschbock 43, Γερμανία (43% αλκοόλ)
Μία μπύρα από την Βαυαρία η οποία παρασκευάστηκε μία φορά το 2010 και έκτοτε δεν ξαναπαράχθηκε. Περιορισμένη διαθεσιμότητα στην αγορά και μία πολύ απαλή γεύση.

Schorschbrau Schorschbock 43
Schorschbrau Schorschbock 43

5. Koelschip Obilix, Ολλανδία (45% αλκοόλ)
Μία ακόμα αρκετά δυνατή επιλογή η οποία βρίσκεται επίσης σε περιορισμένη διαθεσιμότητα παρότι δεν έχει σταματήσει η παραγωγή της.

Koelschip Obilix
Koelschip Obilix

4. The End Of History, Σκωτία (55% αλκοόλ)
Το όνομά της προέρχεται από το έργο του γνωστού φιλόσοφου Francis Fukuyama με τη φιλοδοξία ότι είναι για την μπύρα ότι η δημοκρατία είναι για την ιστορία. Σύμφωνα με τους παραγωγούς της είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να δημιουργηθεί. Μαύρη stout παλαιωμένη σε βαρέλια του Islay. Το γεγονός ότι για λόγους μάρκετινγκ χρησιμοποιήθηκαν ταριχευμένοι σκίουροι έφερε πολλές αντιδράσεις.

3. Koelschip Start The Future, Ολλανδία (60% αλκοόλ)
Αρκετοί τη χαρακτηρίζουν υπερβολικά δυνατή με το αλκοόλ να υπερτερεί στη γεύση της σε σημείο που να θυμίζει περισσότερο αλκοόλ εντριβής παρά μπύρα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη μπύρα παράχθηκε μόνο μία φορά στην ιστορία της.

2. Brewmeister Αrmageddon, Σκωτία (65% αλκοόλ)
Συστήθηκε στο κοινό το 2012 με συστατικά της την κρυσταλλική βύνη, σιτάρι, βρώμη και μεταλλικό νερό από πηγές της Σκωτίας. Ιδανική για τους λάτρεις του whiskey.

Brewmeister Αrmageddon
Brewmeister Αrmageddon

1. Brewmeister Snake Venom, Σκωτία (67,5% αλκοόλ)
Επισήμως είναι η πιο δυνατή μπύρα του κόσμου, ένας τίτλος που κρατάει από το 2013. Γλυκό άρωμα από ξηρούς καρπούς, φρούτα και απαλή γεύση. Πωλείται σε μικρή ποσότητα επιτρέποντας την αγορά μόνο ενός μπουκαλιού τη φορά και σύσταση να καταναλώνονται μόνο 35 ml κάθε φορά!

Brewmeister Snake Venom
Brewmeister Snake Venom