Jukeros by Dimitris Chomatas: Ευφάνταστα χειροποίητα προϊόντα

Τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas αποδεικνύουν περίτρανα πως η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία.

Γνώση του αντικειμένου, αγάπη για την τέχνη, εμμονή με την τελειότητα και σεβασμός στον καταναλωτή είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίες οφείλει να κινείται μία επιχείρηση η οποία παράγει προϊόντα διατροφής κι αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει πολύ καλά ο σεφ Δημήτρης Χωματάς. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει η ανοδική πορεία των προϊόντων Jukeros by Dimitris Chomatas. Στα χειροποίητα προϊόντα Jukeros φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά έχουν επεξεργαστεί και τυποποιηθεί με παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού ή το ξύδι από κρασί ή μήλο είναι εκείνα που χρησιμοποιούνται αναλόγως τη συνταγή για τη συντήρηση του τρόφιμου δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο προϊόντα αγνά, ασφαλή για κατανάλωση από τα παιδιά.

Η εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas παρασκευάζει αγνά και ασφαλή προϊόντα χωρίς συντηρητικά
Η εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas παρασκευάζει αγνά και ασφαλή προϊόντα χωρίς συντηρητικά

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Καλλιθέα όπου είναι οι εγκαταστάσεις παραγωγής αλλά και η κεντρική διάθεση. Μέσα στα δύο χρόνια παρουσίας τους στην αγορά τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas έχουν καταφέρει να εξάγονται ήδη σε χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Αυστρία και το Βέλγιο όπου και μπορεί κανείς να τα αναζητήσει σε επιλεγμένα Delicatessen. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στην Ελλάδα. Τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas δημιουργήθηκαν όχι για να ανταγωνιστούν κάτι υπάρχον αλλά για να γεμίσουν ένα κενό στην ελληνική αγορά προσφέροντας κάτι εντελώς διαφορετικό και συνάμα απολαυστικό.

Jukeros by Dimitris Chomatas

Μαρμελάδες, τσάτνεϊ, λεμονάδες, ροφήματα και σάλτσες με πρωτότυπα ονόματα που προκαλούν τον ουρανίσκο να τα δοκιμάσει και διεγείρουν τη φαντασία για νέα δημιουργικά μονοπάτια στην κουζίνα.

Στις μαρμελάδες συναντάμε αρκετά συχνά το καρότο αφού είναι ένα από τα λαχανικά με τα οποία πειραματίστηκε πρώτα ο σεφ θέλοντας να τα εντάξει με επιτυχία στο διαιτολόγιο των παιδιών που συνήθως αντιδρούν. Μαρμελάδα Ανανά με Καρότο, Αχλάδι και Μπαχαρικά ή Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Καρότο και Μύρτιλα με υψηλές περιεκτικότητες σε φρούτα και λαχανικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική δίνοντας ονειρικά αποτελέσματα. Και οι πειραματισμοί με τις Μαρμελάδες δεν τελειώνουν εδώ. Μαρμελάδες σε γεύσεις όπως Δαμάσκηνο με Ροδόνερο, Λεμόνι με Καραμελωμένο Ginger και Ροδοπέταλα, Μανταρίνι με Ουίσκι, Σύκο με Βινσάντο ή Φράουλα με Ρούμι και Καστανή ζάχαρη βρίσκονται ανάμεσα στις προτάσεις της επιχείρησης.

Πρωτότυπες χειροποίητες μαρμελάδες από την εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas
Πρωτότυπες χειροποίητες μαρμελάδες από την εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas

Σε αναλόγως περίοπτη θέση βρίσκονται και τα Chutney τα οποία εμπνέουν ακόμα και τους αμύητους. Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών με Βαλσαμικό Ξύδι, Μήλο με Ντομάτα, Πιπεριάς Φλώρινας με Τσίλι, Σύκου, Φράουλας με μαύρο πιπέρι και Βαλσαμικό περιμένουν την επόμενη δοκιμή μας.

Από έναν τόσο ευρηματικό κατάλογο προϊόντων δεν θα μπορούσαν να λείπουν σάλτσες όπως η Καυτερή Σάλτσα με πιπεριές Φλώρινας, κόκκινα τσίλι, άγριο κύμινο και φρέσκια μέντα που είναι ό,τι πιο… προκλητικό έχουμε δοκιμάσει τελευταία.

Οι χειροποίητες λεμονάδες και τα ροφήματα σβήνουν τη δίψα μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Στις λεμονάδες η Αγαύη αποτελεί βασικό συστατικό ενώ οι γεύσεις ποικίλουν από Δυόσμου και Σπόρους Chia, Ιβίσκο και χυμό φρέσκου Ginger ή Χυμό Φράουλας, Φρέσκο Βασιλικό και Σπόρους Chia. Χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη τα ροφήματα μας δίνουν περισσότερους από έναν λόγους για να τα δοκιμάσουμε. Greece on Ice, Frozen Berries ή Detox on the Rocks για παγωμένη αποτοξίνωση!

Detox on the Rocks, Frozen Berries και Greece on Ice από το Jukeros by Dimitris Chomatas
Detox on the Rocks, Frozen Berries και Greece on Ice από το Jukeros by Dimitris Chomatas

Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas αποτελούν την περίτρανη απόδειξη πως αν υπάρχει θέληση οι ευκαιρίες μπορούν να δημιουργηθούν με επιμονή, σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα απέναντι στο όραμα του καθενός.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas στο: http://www.jukeros.gr

Jukeros by Dimitris Chomatas