Άκρως επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

16 April 2018

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Γαΐτη στην Χώρα της Ίου.

Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο στέφθηκε με επιτυχία όσον αφορά την προσέλευση, τη θεματολογία αλλά και τον καίριο χαρακτήρα του. Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιητών και με ψυχή της διοργάνωσης την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Άντζελα Φάκου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων, το οποίο είχε ως στόχο τη διαχείριση και πρακτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες στο τομέα της εστίασης και των ξενοδοχείων. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση τόσο επιλεγμένων ομιλητών και ειδικών όσο και των επαγγελματιών που στήριξαν αυτήν την αξιόλογη εκπαιδευτική προσπάθεια.

Το πρόγραμμα στο 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο
Το πρόγραμμα στο 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

Σκοπός του 1ου Συνεδρίου Τουρισμού Κυκλάδων ήταν οι συμμετέχοντες που αναπτύσσουν δράση σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και bars να εφοδιαστούν με καινοτόμες ιδέες όσον αφορά των εμπλουτισμό των υπηρεσιών τους εν όψει της καινούργιας σεζόν, καθώς και να λάβουν πρακτικές απαντήσεις όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ανάμεσα στις ομιλίες που ξεχώρισαν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ήταν εκείνη του δρα Γιάννη Κριτσωτάκι, εκπαιδευτή στελεχών επιχειρήσεων και συγγραφέα με θέμα «Ένας Τουρίστας είναι ένας φίλος που ακόμα δεν έχεις», όπως επίσης και του Θοδωρή Σπηλιώτη, συγγραφέα και Λέκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα «Πως μπορεί να εφαρμοστεί το μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του Αγίου Όρους στον Τουρισμό;». Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν η ομιλία της Μάγδας Πειστικού, Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης της Σχολής Τουρισμού Μητροπολιτικού Κολλεγίου με θέμα «Storytelling: Όταν το marketing ‘ανοίγει΄ την όρεξη», καθώς και η ομιλία του Ιάκωβου Απέργη «Πάντρεμα παράδοσης με τοπικά προϊόντα και εξυπηρέτησης στον επισκέπτη», η οποία συνοδεύτηκε από τη συνταγή ενός γλυκού.