«Αγροδιατροφική Σύμπραξη» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

2 January 2018

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε την ίδρυση της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης», μίας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Έχοντας ως βασικό στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροδιατροφικών προϊόντων αλλά και την προβολή και την προώθησή τους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και προχωρά στην ίδρυση της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης».

Η εισήγηση ήταν του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη. Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δύνονται και αναμένεται να συμπράξουν οι δήμοι της περιφέρειας, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, νομικά αλλά και φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι φορείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης και των καταναλωτών αλλά και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επιμελητήρια.

«Αγροδιατροφική Σύμπραξη» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
«Αγροδιατροφική Σύμπραξη» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Όπως ανέφερε και στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης στόχος της εν λόγω Σύμπραξης είναι η τόνωση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών-παραγωγών αγροτικών προϊόντων αλλά και η ενίσχυση της λειτουργίας όλων εκείνων των μηχανισμών που θα εξασφαλίσουν ένα δίκαιο μερίδιο για καθένα από τους εμπλεκόμενους στον πρωτογενή τομέα. Επιπλέον η ενημέρωση καθώς και η ευαισθητοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της Περιφέρειας αλλά και η ενίσχυση της αποδυναμωμένης συνεργασίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Τα αναμενόμενα οφέλη αναμένονται σημαίνοντα για τον ιδιωτικό τομέα και συνδέονται με την αύξηση της παραγωγικότητας, των πωλήσεων και των κερδών των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Πηγή: http://www.paseges.gr/el