Σε ένα από τα διασημότερα μέρη της Ελλάδας αναπτύχθηκε ένα ξεχωριστό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με άκρως αρωματικά προϊόντα. Ο λόγος για το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος», δημιούργημα του «Εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής Βλάχος».
Αν κάτι από την περιοχή της Τροιζηνίας είναι πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αυτό είναι το Λεμονοδάσος. Λόφος κατάφυτος από λεμονιές και πορτοκαλιές, με πολλούς υδρόμυλους, το «Λεμονοδάσος» αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης της οικογένειας Βλάχου, η οποία δημούργησε μοναδικά προϊόντα με την ομώνυμη ονομασία Λεμονοδάσος. Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό Λεμονοδάσους και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια των μοναδικών αυτών προϊόντων! Όμως πριν από αυτό, μάθετε τα πάντα για την ιστορία τους!
Η πρωτοπορία υπήρξε ένα προσόν το οποίο πάντα αντάμειβε όσους το διέθεταν. Αυτό συνέβη και με ένα Ζαχαροπλαστείο-Καφεκοπτείο-Κάβα στο Γαλατά το 1976. Τότε ήταν που ο Νίκος και η Βούλα Βλάχου αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους προσφέροντας ορισμένα γλυκά ταψιού, κάποια αμυγδαλωτά, γιαούρτι πρόβειο και την «τυρόπιτα του Βλάχου», η οποία απέκτησε και τη δέουσα φήμη.
Η αφοσίωση στην αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης ο Νίκος Βλάχος επισκεπτόταν προσωπικά τα μαντριά της περιοχής και τα χωριά των Μεθάνων προκειμένου να συλλέξει γάλα και αμύγδαλα από τους κατάλληλους προμηθευτές. Έχοντας αποκτήσει τα κατάλληλα βιώματα ο γιος του Δημήτρης Βλάχος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία εξέλιξαν την επιχείρηση το 2007 εκσυγχρονίζοντας το εργαστήριο των των 320τμ. παραμένοντας όμως πάντα πιστοί στην παράδοση και στις αγνές πρώτες ύλες.
Το «Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής Βλάχος» εξελίσσοντας περαιτέρω τα προϊόντα του δημιούργησε το «Λεμονοδάσος» έχοντας πάντα ως έμπνευση την αντίστοιχη περιοχή της Τροιζηνίας. Προϊόντα παραδοσιακά τα οποία βασίζονται στα διάσημα λεμόνια της περιοχής και περιλαμβάνουν τη συμπυκνωμένη λεμονάδα, τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες λεμονιού και πορτοκαλιού αλλά και τα φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού. Μία ιδιαίτερη ξεχωριστή γεύση που έχει κερδίσει ήδη το καταναλωτικό κοινό είναι και το αμυγδαλωτό με το γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρωματικό και… θεσπέσιο.