Ροδίτικη λαδόπιτα: Μια “πίτα” που φτιάχνει σνακ στη στιγμή

24 January 2019

Αν θες κάτι γρηγορο, γευστικό, αλμυρό ή γλυκό, απλώς ζέστανε μια Ροδίτικη λαδόπιτα

Μια λεπτή ζυμαρένια πίτα, γνωστή στη Ρόδο σαν “λαδόπιτα” είναι ικανή για χίλιες διαφορετικές γαστρονομικές δημιουργίες. Στην Ρόδο την προτιμούν ως πίτα για το σουβλάκι τους, καθώς μοιάζει με την αραβική, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται.
Η αέρινη υφή και η σχεδόν ουδέτερη γεύση της, που αφήνει να αναδειχθεί το περιεχόμενο της, κάνει την Ροδιτικη λαδόπιτα να ξεχωρίζει από κάθε άλλη πίτα. Κάθε φύλλο είναι χειροποίητο, λεπτό και τραγανό λόγω του λαδιού. Δεν θέλει ψήσιμο, παρά μόνο λίγο ζέσταμα.
Είναι κατάλληλη και για πολλές ακόμη χρήσεις, γλυκές και αλμυρές.
Μπορείς να τις χρησιμοποιησεις για σάντουιτς, να κάνεις εύκολες τυρόπιτες και χορτόπιτες -και γρήγορα σνακ με όποια άλλη γέμιση φανταστείς- μέχρι να τις δεις σαν κρέπες και να τις γεμίσεις με μαρμελάδα, με πραλίνα φουντουκιού και ό,τι άλλο θέλεις.
Το μόνο που απαιτούν είναι λίγο ζέσταμα σε αντικολλητικό σκεύος, πλάκα ή κρεπιέρα, χωρίς καθόλου λάδι. Είναι νωπές, με εμφανή την παρουσία του λαδιού. Συντηρούνται στο ψυγείο ή την καταψυξη –ανάλογα με το χρόνο που θα τις καταναλώσουμε- και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμες προς χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ροδίτικη λαδόπιτα είναι κατοχυρωμένο με αποκλειστική πατέντα προϊόν.