Τριάντα γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και μία Ελληνίδα, μαγειρεύουν στην Νέα Υόρκη.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Enoteca Maria» στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης είχε μια ριζοσπαστική ιδέα το 2006, η οποία αποδείχθηκε θρίαμβος! Ο Ιταλός Τζόντι Σκαραβέλα κάλεσε γιαγιάδες από όλο τον κόσμο να μαγειρέψουν για τους πελάτες του εστιατορίου του και η έμπνευσή του αποδείχθηκε άκρως αποδοτική. Το εστιατόριο του έγινε διάσημο για τις γιαγιάδες-σεφ και τις σπιτικές συνταγές του, με αποτέλεσμα οι πελάτες να κάνουν ουρά για να γευτούν παραδοσιακές συνταγές από χώρες όπως τη Ρωσία, τη Σρι Λάνκα, τη Αργεντινή, την Αλγερία, τη Τσεχία, και φυσικά την Ελλάδα, την κουζίνα της οποίας εκπροσωπεί η κυρία Πλουμίτσα από την Χίο.
Δείτε εδώ το μενού του εστιατορίου εδώ