Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

14 November 2018

Όσο κι αν σας ακούγεται βουνό, είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε να τρέφεστε σωστά και υγιεινά ακόμα και στο γραφείο.

Οι πολλές ώρες στο γραφείο οδηγούν αναπόφευκτα σε λάθος διατροφικές επιλογές, που με την σειρά τους μας οδηγούν στο να πάρουμε περιττά κιλά. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνου που «ξεχνούν» να φάνε έστω κι ένα μικρό σνακ στο γραφείο, με αποτέλεσμα να αφήνουν τον οργανισμό τους ανενεργό όλη την ημέρα και το βράδυ να καταφεύγουν σε υπερκατανάλωση θερμίδων.
Το να οργανώσουμε την ημέρα μας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εντάξουμε μέσα σε αυτή μια ισορροπημένη διατροφή είναι πιο εύκολο από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Μερικές απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες χωρίς κόπο.

  1. Ιδέες για το γραφείο
    Το πόσο σημαντικό είναι το πρωινό σε μια ισορροπημένη διατροφή είναι γνωστό. Ακόμα κι αν δεν προλαβαίνετε να το καταναλώσετε στο σπίτι, μην το παραλείψετε στο γραφείο.
    Ένα γιαούρτι με δημητριακά, ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα ή μια μπάρα δημητριακών με χυμό ή γάλα αποτελούν εύκολες και υγιεινές επιλογές που θα σας «κρατήσουν» για πολλές ώρες.
  2. Όσο απαιτητική κι αν είναι η εργασία σας, μπείτε στην διαδικασία να καταναλώσετε κάποιο σνακ μεταξύ των γευμάτων σας. Θα σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια και να ελέγξετε τα επίπεδα της όρεξης πριν από το κυρίως γεύμα.
    Υγιεινές επιλογές για σνακ είναι τα φρούτα, τα κριτσίνια και οι ξηροί καρποί που μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο συρτάρι του γραφείου σας. Αποφύγετε τα μπισκότα και τα τσιπς που το μόνο που σας προσφέρουν είναι θερμίδες.
  3. Για το κυρίως γεύμα στη δουλειά η αλήθεια είναι πως χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία. Μπορείτε να οργανώστε τα γεύματα σας ήδη από το σαββατοκύριακο. Για παράδειγμα, τις ημέρες που μαγειρεύετε μπορείτε να φτιάχνετε μεγαλύτερες ποσότητες τις οποίες να φυλάσσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και να τις παίρνετε μαζί σας στη δουλειά τις επόμενες ημέρες.Επιπλέον μπορείτε να προετοιμάσετε φαγητά που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και κρύα. Καλές επιλογές είναι η μακαρονοσαλάτα με τόνο και λαχανικά, πράσινη σαλάτα με ποικιλία ωμών λαχανικών ή τόνο, σαλάτα με όσπρια και ψιλοκομμένα λαχανικά.
  4. Αν πάλι επιλέξετε τα παραγγείλετε στο γραφείο προτιμήστε σαλάτα με κοτόπουλο ή τόνο όπου αντί για σως, ζητήστε την με ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι ή μπαλσάμικο, καλαμάκια κοτόπουλο με σαλάτα και αλάδωτη πίτα ,ή μπαγκέτα με κοτόπουλο και λαχανικά. Αποφύγετε τις πατάτες τηγανιτές και τα σάντουιτς με πολλές σως.