Helixland: ο Κρητικός κοχλιός σύμμαχος της διατροφής και της ομορφιάς

26 October 2018

Δύο δίδυμα αδέρφια από την Καστοριά μας μαθαίνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των σαλιγκαριών στην διατροφή και την κοσμετολογία.

Η φροντίδα και το μεράκι των Καστοριανών δίδυμων αδερφών, Νικόλα και Θωμά Γιαννηκώτσιου, ιδιοκτητών της πρότυπης μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών στο Διαλεκτό, Helixland, δημιούργησαν προϊόντα διατροφής και εξαιρετικής ποιότητας καλλυντικά προϊόντα από φυσικό έκκριμα σαλιγκαριού.

Η εταιρία «Helixland» δραστηριοποιείται στον κλάδο της εκτροφής και πώλησης σαλιγκαριών (νωπών και μαγειρεμένων), και στην παραγωγή και πώληση καλλυντικών με φυσικό έκκριμα σαλιγκαριού από το 2011. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην μεταποίηση και πώληση νωπών και μαγειρεμένων σαλιγκαριών δημιουργώντας ιδιαίτερες συνταγές, μεγάλης διατροφικής αξίας.
Τα σαλιγκάρια παράγονται στην περιοχή της Καστοριάς σε μία σύγχρονη μονάδα, όπου πληροί όλους τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις του Ελληνικού κράτους για τη λειτουργία της. Το είδος του σαλιγκαριού που εκτρέφουν είναι το Cornu aspersum (Helix aspersa), γνωστό ως Κρητικός χοχλιός. Τα δύο αδέρφια αξιοποιώντας τις γνώσεις τους από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από όπου αποφοίτησαν προχώρησαν και στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων, όπως κρέμα ημέρας, νύχτας, όρος επανόρθωσης και σαπούνια καθαρισμού.
Τα σαλιγκάρια γνωστά κι ιδιαίτερα αγαπητά από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ικανότητες, κατέχουν σήμερα σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή, την διεθνή γαστρονομία και την κοσμετολογία. Η υψηλή διατροφική τους αξία και η δυσκολία εύρεσής τους τα εντάσσει στην ομάδα των προϊόντων πολυτελείας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των ιδιοκτητών της HELIXLAND Θωμάς Γιαννηκώτσιου «Με τα προϊόντα μας αναδεικνύουμε γεύσεις της Μεσογείου. Έχοντας ως βασικό συστατικό τα εξαιρετικής ποιότητας σαλιγκάρια μας σε συνδυασμό με αγνά προϊόντα από την Κρητική και την Μακεδονική γη δημιουργούμε γεύσεις ξεχωριστές που συνδυάζουν τη γαστρονομική απόλαυση με την ποιότητα. Πάνω στο συνδυασμό αυτό προσθέσαμε συνταγές της Γαλλικής κουζίνας καθώς είναι πλούσια και διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Έτσι, δημιουργήσαμε κορυφαία προϊόντα δίνοντας στον καταναλωτή μία μοναδική γευστική εμπειρία».

Στοιχεία Επικοινωνίας
Helixland
Διαλεκτό Καστοριάς, Ελλάδα
Τηλέφωνα: : 6936383410 – 6984126005
Fax: 2467022972
Email: [email protected]
Site: www.helixland.gr