Αμαλί Κεράσματα: Οι γευστικοί θησαυροί της Ελλάδας συγκεντρωμένοι σε ένα παντοπωλείο

14 September 2018

Ξύδι με άρωμα φρούτων και βοτάνων, μαρμελάδες, παστέλια, μπάρες δημητριακών, όσπρια από διαλεκτους παραγωγούς της ελληνικής γης κι άλλα πολλά θα βρει όποιος περάσει το κατώφλι του παντοπωλείου “Αμαλί Κεράσματα” στην Χαλκίδα.

Το “Αμαλί Κεράσματα” ξεκίνησε με την παραγωγή των οπωρικών ξυδιών, δηλαδή ξυδιού με την προσθήκη φρούτου και την κατάλληλη επεξεργασία. Τα ξύδια παράγονται με την αυθεντική και μοναδική συνταγή της γιαγιάς ελαφρώς πειραγμένη, για να εξελιχθούν προς το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Κόκκινο ξύδι με γεύση φράουλα, κράνα, σύκο, ρόδι και βατόμουρο, λευκό ξύδι με γεύση κυδώνι ή δυόσμο είναι μερικά από τα οπωρικά ξύδια που φτιάχνει η Αμαλία Μπίρτσα από άγρια βότανα του βουνού και φρούτα, μαζεμένα από την ίδια και την οικογένειά της.

Εκτός από τα οπωρικά ξύδια στο εργαστήριο παρασκευάζεται και η σειρά “μικρογεύματα” βασισμένα όλα σε πρωτότυπες συνταγές της Αμαλίας εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση, όπως η φάβα, ή από κουζίνες του κόσμου, όπως τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Κάθε βαζάκι παρασκευάζεται με πολλή αγάπη και παραδοσιακό τρόπο, χειροποίητα σε όλες τις φάσεις του, σε μεγάλες κατσαρόλες και όχι σε βιομηχανικούς βραστήρες.

ΟΠΩΡΙΚΟΝ ΞΥΔΙ
Ξύδι με άρωμα φρούτων και βοτάνων από την “Αμαλί Κεράσματα”

Η σειρά μικρογεύματα αποτελείται από καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σάλτσα κολοκύθας με μουστάρδα, κάρυ και τζίντζερ, φάβα Σχοινούσας μαγειρεμένη και φάβα Σχοινούσας με καραμελωμένα κρεμμύδια. Στο “Αμαλί Κεράσματα” συγκεντρώνονται όλοι οι μικροί γευστικοί θησαυροί της Ελλάδος.
Όλα τα προϊόντα είτε είναι φτιαγμένα από την ίδια την Αμαλία είτε από διαλεχτούς παραγωγούς της ελληνικής επικράτειας. Εδώ θα βρει κανείς από την καλύτερη φακή της Χαλκίδας και τα φρέσκα αβγά μέχρι χαλβά από τη Λήμνο, τους εκλεκτούς τραχανάδες Δαρδουμά, τη σειρά των προϊόντων μανιταριών Δίρφυς, τα κρασιά του γειτονικού κτήματος Αβαντίς, τις μπίρες Septem και πολλά ακόμα.

Το 2016 τα Αμαλί Κεράσματα συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διαγωνισμό τροφίμων και ποτών olymp awards με την σειρά μικρογεύματα και κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο για τα καραμελλωμένα κρεμμύδια και το χάλκινο με γλυκόξινη σάλτσα κολοκύθας με κάρυ και τη φάβα Σχοινούσας με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Τα προϊόντα της Αμαλί Κεράσματα είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού όπως Σουηδία, Γερμανία και Ολλανδία. Περίπου 20 επαγγελματικές κουζίνες κυρίως στη Χαλκίδα και στην Αθήνα χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείας ενώ το δίκτυο αναπτύσσεται συνεχώς μέσα κι από το ηλεκτρονικό της κατάστημα www.amalikerasmata.gr το οποίο φέρνει τα προϊόντα ακόμα και στο σπίτι.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αμαλί Κεράσματα
Λ.Χαϊνά 53, Χαλκίδα
Τηλ: 2221 307800
Email: [email protected]
Site: www.amalikerasmata.gr