Συκεώνες Παπασωτηρίου: Βασιλικά Σύκα Μαρκοπούλου

27 February 2018

Τα Βασιλικά Σύκα Μαρκοπούλου Μεσογαίας είναι ένα φημισμένο προϊόν από την αρχαιότητα το οποίο σήμερα έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Π.Γ.Ε.

Με εξαιρετική γεύση, μεθυστικό άρωμα και μία γλύκα που τα κάνει να ξεχωρίζουν τα βασιλικά σύκα της Αττικής διατηρούν τη φήμη τους στο πέρασμα των αιώνων.

Οι παραδοσιακοί συκεώνες Παπασωτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας δημιουργήθηκαν το 1955 από τον Σωτήρη και τον Περικλή Παπασωτηρίου και δύο γενιές μετά η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται με την καλλιέργεια να έχει επεκταθεί στα 45 στρέμματα ιδιόκτητης γης. Η συλλογή και η φροντίδα των φρούτων γίνεται αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους χωρίς χημικές παρεμβάσεις και επιβαρύνσεις έχοντας ως αποτέλεσμα μία απαράμιλλη γεύση και άρωμα που ξεχωρίζει.

Οι παραδοσιακοί συκεώνες Παπασωτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας δημιουργήθηκαν το 1955.
Οι παραδοσιακοί συκεώνες Παπασωτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας δημιουργήθηκαν το 1955.

Αυτή η γεύση και το άρωμα πλέον βρίσκεται και υπό τη μορφή μαρμελάδας, την πρώτη μαρμελάδα από Βασιλικά σύκα Μαρκοπούλου. Φτιαγμένη με σύκα αποκλειστικά παραγωγής του συκεώνα Παπασωτηρίου παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της οικογένειας ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή χωρίς συντηρητικά ή άλλες πρόσθετες ουσίες, μόνο με 72% αποφλοιωμένα σύκα, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Μία υπέροχη πρόταση η οποία ενδείκνυται για γαστρονομικούς πειραματισμούς καθώς μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, πλούσιες πράσινες σαλάτες, κυρίως πιάτα όπως πάπια ψητή ή ψαρονέφρι καθώς και κόκκινο κρασί. Και ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύει τη συγκεκριμένη μαρμελάδα σε μία μοναδική απόλαυση χωρίς ενοχές είναι το γεγονός ότι ένα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε μόλις 36 θερμίδες προσφέροντας όλα τα οφέλη και τη γεύση του σύκου!

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.royalfigs.gr/