Η εταιρεία ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ είναι μία νέα εταιρεία στο χώρο της παραγωγής και της εμπορίας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου. Ιδρύθηκε το 2020 με μοναδικό στόχο να προσφέρει premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μιας ιδιαίτερης, τοπικής και ξεχωριστής ποικιλίας, σεβόμενη την ελληνική παράδοση, αλλά και βασιζόμενη στην επιστημονική γνώση και τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μας είναι προϊόν της τοπικής ποικιλίας ελιάς «Κουτσουρελιά - Πατρινή», η οποία είναι σπάνια, ασυνήθιστη και παράγει ελαιόλαδο με έντονο πράσινο χρώμα, έντονο φρουτώδες άρωμα, εξαίρετης γεύσης ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
To ελαιόλαδό μας προέρχεται από ημιορεινούς και ξηρικούς ελαιώνες, που βρίσκονται στο χωριό Βασιλικό Αχαΐας, ένα πανέμορφο χωριό του Δήμου Ερυμάνθου, της δυτικής Αχαΐας, όπου η ποικιλία αυτή ευδοκιμεί φυσικά, από αιώνες ενώ καλλιεργείται και συλλέγεται με αμέριστη φροντίδα.
Τα κτήματα ανήκουν στην οικογένειά μας και χρονολογούνται από το 19ο αιώνα, από τον προ-προ-πάππου μας Γεώργιο Γρηγορόπουλο που έφερε το «παρατσούκλι: «Κοντογιώργης». Ο παππούς «Κοντογιώργης» μας μετέδωσε την αγάπη του για την γη και τα δέντρα της τα οποία φρόντιζε και νοιαζόταν σαν να ήταν δικά του παιδιά, μας δίδαξε την τέχνη να τα περιποιούμαστε αλλά και την σύνεση να τα «ακούμε», αρχές τις οποίες υιοθετούμε και πρεσβεύουμε και εμείς σήμερα.
Το ελαιόλαδό μας, αμέσως μετά την παραγωγή του, φιλτράρεται, και εμφιαλώνεται σε εγκεκριμένο και πιστοποιημένο κατά ISO22000 τυποποιητήριο - εμφιαλωτήριο στο Κορωπί Αττικής, και έτσι είναι έτοιμο προς διάθεση στους πελάτες μας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Μέσα από τo Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδό μας “Κλειώ”, οραματιζόμαστε την ευγενή συνύπαρξη όλων των κρίκων της αλυσίδας της αγροδιατροφής: των πόρων της φύσης, των παραγωγικών μέσων και διαδικασιών, και των τελικών αποδεκτών που είμαστε όλοι εμείς. Στόχος μας είναι η παραγωγή και διάθεση 100% φυσικού, 100% ελληνικού και μονοποικιλιακού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου με την ελάχιστη επεξεργασία και ανθρώπινη τεχνητή παρέμβαση, ώστε αυτό να αποτελεί πάντα μέρος μιας υγιεινής και θρεπτικής διατροφής ακολουθώντας τα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής.