Το Ουζερί του Λάκη

20 November 2017

Ένας γαστρονομικός προορισμός για μυημένους ψαροφαγάδες στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για «Το Ουζερί του Λάκη»!

Για περισσότερα από 30 χρόνια σε έναν πεζόδρομο πλέον της πλατείας Βικτωρίας βρίσκεται ένα ουζερί κοινό μυστικό των ναυτικών και των ψαροφαγάδων. Με τον αέρα της παλιάς καλής εποχής και του παραδοσιακού ουζερί σερβίρει στους πελάτες του τις νοστιμιές της θάλασσας σε προτάσεις παραδοσιακές και προσφάτως ευχάριστα πειραγμένες.

Το Ουζερί του Λάκη είναι ένας γαστρονομικός προορισμός για μυημένους ψαροφαγάδες στο κέντρο της Αθήνας.
Το Ουζερί του Λάκη είναι ένας γαστρονομικός προορισμός για μυημένους ψαροφαγάδες στο κέντρο της Αθήνας.

Η διακόσμηση ναυτική, τα τραπεζάκια του ξύλινα και ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Λάμπρου πάντοτε χαμογελαστός υποδέχεται τους ψαροφαγάδες ζητώντας τους να διαλέξουν από τη βιτρίνα τι είναι αυτό που θέλουν να τους ετοιμάσει η μαγείρισσα. Αναλόγως με τη μέρα και η ψαριά συνεπώς και οι προτάσεις του μαγαζιού αφού τα κατεψυγμένα έχουν εξοριστεί από τον κατάλογό του.
Βελούδινη φάβα, αφράτη ταραμοσαλάτα, γαύρος μαρινάτος, προσφυγάκια, πεσκανδρίτσες, σαρδέλες αλλά και πιο πειραγμένες γεύσεις όπως είναι το σουβλάκι πέρκας με πουρέ σελινόριζας, οι κροκέτες μπακαλιάρου με πουρέ παντζαριού ή το σαλάχι με άγρια χόρτα και φινόκιο. Όλα φρεσκομαγειρεμένα, απολαυστικά και νόστιμα.

Η ανάλογη συνοδεία σερβίρεται στο ποτήρι με τσικουδιά από την Κρήτη, αρωματικά ούζα και χύμα ποιοτικό κρασί από σταθερό παραγωγό της Κορίνθου. Το φινάλε είναι γλυκό και παραδοσιακό με τον σιμιγδαλένιο χαλβά να έρχεται ως κέρασμα πασπαλισμένος με άφθονη κανέλα για να πάρει τη μυρωδιά του ψαριού.