Η Κοιν.Σ.Επ. «Θεογένης» παράγει το πρώτο ελληνικό λάδι κάνναβης

6 October 2017

Το πρώτο ελληνικό λάδι κάνναβης είναι γεγονός!  Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, σκληρή δουλειά και επιμονή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Θεογένης» σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς στο Τυχερό Έβρου, κατόρθωσε να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό έλαιο κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους δόθηκε το «πράσινο φως» και στην χώρα μας -μετά το 1936, χρονιά απαγόρευσης της κάνναβης στην Ελλάδα- για την ανάπτυξη και προώθηση νέων καλλιεργειών. Με αφορμή την άρση της απαγόρευσης, η Κοιν.Σ.Επ. «Θεογένης» δημιούργησε το πρώτο λάδι Κάνναβης ψυχρής έκθλιψης στην Ελλάδα όπου προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες και αμινοξέα απαραίτητα για την υγεία και ευεξία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο και αφιλτράριστο λάδι με καταπληκτικό άρωμα και πλούσια γεύση.

Το πρώτο ελληνικό λάδι κάνναβης είναι γεγονός!
Το πρώτο ελληνικό λάδι κάνναβης είναι γεγονός!

Αναμφίβολα, το έλαιο Κάνναβης από το Τυχερό Έβρου φιγουράρει ήδη στην κατηγορία των υπερτροφών. Γι’ αυτό δεν το χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, καθώς εάν ζεσταθεί χάνει τα θρεπτικά του στοιχεία.

Το Λάδι Κάνναβης από την Κοιν.Σ.Επ. «Θεογένης»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Θεογένης», κ. Σπύρος Δέδογλου, το λάδι Κάνναβης έχει μεγάλη ζήτηση.

Μάλιστα, η Κοιν.Σ.Επ. «Θεογένης έχει κλείσει συμφωνία με μια εταιρεία προκειμένου να απορροφήσει την μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να το διατεθεί στην αγορά.