Momix: Ξενάγηση στη μοριακή αναμειξιολογία

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην τέχνη της ανάμειξης αποτελεί η κάθε επίσκεψη σε ένα από τα μπαρ της Momix αλυσίδας, όπου η μοριακή αναμειξιολογία πάει το cocktail μας σε άλλο επίπεδο.

Βλέποντας παραδείγματα όπως τα μπαρ της αλυσίδας Momix θα φτάσουμε σε σημείο πώς να πιστέψουμε πως η κρίση μπορεί να έχει και τα καλά της και προτού βιαστείτε να με προγκήξετε σκεφτείτε απλά πόσα νέες ιδέες έχουν γεννηθεί μέσα από αυτήν… Το μπαρ Momix είναι ένα λαμπερό παράδειγμα. Το 2012 δύο νέοι, ο bartender Άρης Χατζηαντωνίου και ο Dj Θοδωρής Κουτσόβουλος, πήραν το ρίσκο να δημιουργήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό για τα δεδομένα της χώρας, κάτι που θα μετέφερε την απόλαυση του cocktail σε ένα νέο επίπεδο, ανώτερο, μοριακό… και περισσότερο sci-fi.

Η έμπνευσή τους δημιούργησε το πρώτο Momix bar στον Κεραμεικό. Ένα bar με βιομηχανικό σχεδιασμό αφιερωμένο στη μοριακή αναμειξιολογία (Molecular Mixology). Απίθανο κι όμως πραγματικό. Ρίσκο για το ελληνικό κοινό το οποίο όμως αποδείχτηκε επιτυχημένο αφού πέντε χρόνια μετά η Momix αλυσίδα περιλαμβάνει τρία μπαρ (σε Κεραμεικό, Γλυφάδα, Σαντορίνη) κι ένα Lab! Το εντυπωσιακό αν και ίσως αναμενόμενο ήταν ότι πρώτη από όλους η πανεπιστημιακή κοινότητα ήταν εκείνη που άνοιξε την αγκαλιά της για το Momix καλώντας το σε εργαστήρια και διαλέξεις του Πανεπιστημίου Αθηνών (Χημικό) για παράδειγμα.

Momix: Ξενάγηση στη μοριακή αναμειξιολογία
Momix: Ξενάγηση στη μοριακή αναμειξιολογία

Πρόκληση… αποδεκτή

Μπαίνοντας σε ένα Momix bar θα πρέπει να αφήσεις πίσω σου την οποιαδήποτε προκατάληψη, όχι πως εδώ δεν μπορείς να παραγγείλεις ένα κλασικό και συμβατικό ποτό όμως θα είναι σαν να βρεθείς στον θεϊκό Όλυμπο και να μη γευτείς την αμβροσία. Η πρόκληση στο Momix γίνεται αποδεκτή κι αυτό σημαίνει πως αν δεν σε εμπνεύσει κάτι από τη λίστα των προτεινόμενων cocktail, πράγμα δύσκολο, μπορείς να συζητήσεις με το ενημερωμένο προσωπικό τις προτιμήσεις σου και εκείνοι να δημιουργήσουν κάτι νέο αποκλειστικά για εσένα!

Είτε επιλέξεις τα cocktail shots με όποια μορφή κι αν έρχονται είτε ένα ολόκληρο cocktail είναι σίγουρο που δεν θα το μετανιώσεις! Το Macaron Pornstar Martini μπορεί να διαθέτει την εικόνα και την υφή του κλασικού macaron έχει φτιαχτεί όμως από vodka, passion fruit και vanilla lime και είναι shot! Το Molecular Zombie είναι ένα ζελεδοποιημένο γλυκόξινο cocktail με βάση εκχυλίσματα από παλαιωμένο ρούμι, γεύσεις από πικραμύγδαλο, κανέλα, ρόδι και νεράντζι, αρωματισμένο από αψέντι και δυόσμο στην όψη σίγουρα θυμίζει κορυφαίο επιδόρπιο!

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.momixbar.com/
Τηλ.: 697 43 50 179
Momix Kerameikos, Κελεού 1-5, Κεραμεικός
Momix Glyfada, Ποσειδώνος 81 & Δουσμάνη 3
Momix Santorini, Καλδέρα, Φηρά