Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα

31 October 2016

Το πολυβραβευµένο «Δάκρυ του Πεύκου» της Οινοποιίας Κεχρή απέδειξε ότι η ρετσίνα έχει ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον και ότι οι δεκάδες διεθνείς διακρίσεις που απέσπασε είναι μόνο η αρχή…

Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα
Το πολυβραβευµένο «Δάκρυ του Πεύκου» της Οινοποιίας Κεχρή απέδειξε ότι η ρετσίνα έχει ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον

Μία διαφορετική επαναπροσέγγιση της παρεξηγημένης ρετσίνας έχει πετύχει η οικογένεια Κεχρή, η οποία μετέτρεψε την ταπεινή ρετσίνα σε εκλεπτυσμένο ποτό και την καθιέρωσε στη συνείδηση πολλών δύσπιστων ως σύγχρονο ποιοτικό κρασί. Η Οινοποιΐα Κεχρή, η οποία κρατάει τα ηνία μίας από τις πλέον ιστορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δεν δίστασε να επενδύσει σε ένα παρεξηγημένο παραδοσιακό προϊόν και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε.

Εµπλουτίζοντας την παράδοση µε τη τεχνογνωσία του σήμερα, η Οινοποιία Κεχρή δημιούργησε ένα σύγχρονο προϊόν που τιμά την ελληνική οινική παράδοση και µπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στις κορυφαίες ετικέτες του παγκόσµιου αµπελώνα. Οι διακρίσεις για «Το Δάκρυ του Πεύκου» με χρυσό μετάλλιο στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως είναι πολλές: από το Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge (2009) και Mundus Vini (2013) μέχρι το Vinalies Internationales (2014).

Η επιβράβευση δεν ήρθε μόνο με τα δεκάδες διεθνή χρυσά βραβεία που απέσπασε «Το Δάκρυ του Πεύκου» και με τις σημαντικές εξαγωγές του σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αμερική και Καναδά, αλλά και με την αλλαγή στάσης πολλών διστακτικών οινόφιλων απέναντι στη ρετσίνα. Το απολαυστικό λευκό κρασί με τις χρυσαφένιες ανταύγειες από την πολυδύναμη ποικιλία σταφυλιού, Ασύρτικο, προσφέρει μια εκρηκτική εμπειρία φρούτων, μεταλλικότητας και ισορροπημένη οξύτητα στον ουρανίσκο, ενώ το άρωμά των ευωδιαστών εσπεριδοειδών με γλυκές νότες βανίλιας και βουτύρου και βουτύρου σαγηνεύουν τις αισθήσεις.

Αποτελεί ιδανικός σύντροφος σε ένα πλήθος γαστρονομικών επιλογών, από θαλασσινά, λιπαρά ψάρια στο φούρνο ή τη σχάρα, λαχανικά στη σχάρα, αστακομακαρονάδα μέχρι λευκά κρέατα και πιάτα μεσογειακής κουζίνας πλούσια σε ελαιόλαδο. Όσο για την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος; Μπορείτε να απολαύσετε το «Δάκρυ του Πεύκου» στα «καλύτερά του» στους 10-12°C.