Αποτοξίνωση: πότε και γιατί;

5 February 2019

Έντονη κόπωση, φούσκωμα στο στομάχι, αφυδατωμένη επιδερμίδα, πονοκέφαλοι είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που δείχνουν πως ο οργανισμός μας χρειάζεται αποτοξίνωση.

Είναι γνωστό πως ο οργανισμός μας επηρεάζεται από την διατροφή μας, την ρύπανση της ατμόσφαιρας, το στρες κι άλλες αιτίες κάνοντας μας να νιώθουμε κούραση, πονοκέφαλο ακόμα και φούσκωμα. Μια καλή στιγμή για να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας είναι η περίοδος που διανύουμε. Οι γιορτές -και οι κραιπάλες που παραδοσιακά τις συνοδεύουν- τελείωσαν, κι ακόμα υπάρχει αρκετός χρόνος πριν έρθουν οι ζεστές μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού, για να θέσουμε καλές βάσεις για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Υπάρχουν πολλές δίαιτες αποτοξίνωσης, όμως οι δίαιτες δεν φέρνουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες και η άσκηση αποτελούν την ιδανική επιλογή για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Ας “ξεμπλοκάρουμε” λοιπόν τον οργανισμό μας εύκολα και αποτελεσματικά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Πως να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό

  1. Απομακρύνετε απο το διατροφολόγιο σας τροφές όπως ζάχαρη, αλκοόλ και κορεσμένα λίπη, που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό
  2. Βάλτε στην διατροφή σας φρούτα. Ένα κάθε μέρα είναι η καλύτερη επιλογή.
  3. Προσθέστε λαχανικά στην καθημερινότητα σας. Μπρόκολο, καρότα, λάχανο, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των τοξινών.
  4. Προσθέστε κανέλα. Λίγη κανέλα στο τσάι ή/και στον καφέ σας μπορεί να κάνει την διαφορά. Η αντιοξειδωτική δράση της κανέλας σε συνδυασμό με την διουρητική δράση των βοτάνων και του καφέ θα σας βοηθήσουν να “ξεμπλοκάρετε” τον μεταβολισμό σας και θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας
  5. Περπατήστε. Το περπάτημα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει το λεμφικό σύστημα. Ακόμα και 20 λεπτά γρήγορο περπάτημα τη μέρα, κάνει την διαφορά.
  6. Ενυδατώστε το σώμα σας. Φτιάξτε το δικό μας spa water, τον απόλυτο σύμμαχο του οργανισμού σας .