Producer
Business
Producer of Beekeeping ProductsExport Activity
NoΗ Μαρία Μακρυλλού και ο σύζυγός της, Νίκος Ατσάς, τα τελευταία 12 χρόνια ασχολούνται με τον μελισσοκομικό τομέα και έχουν περάσει και στη μεταποίηση δημιουργώντας παστέλια διαφορετικών γεύσεων. Επίσης, συνεργάζονται με παραγωγούς σιτηρών και άλλων προϊόντων για τη δημιουργία παξιμαδιών και γλυκών του κουταλιού στη βιοτεχνία που έχουν δημιουργήσει.
Η ενασχόλησή τους με τον μελισσοκομικό τομέα ξεκίνησε με αργά και σταθερά βήματα, πολλή δουλειά και παρουσία σε εκθέσεις, ώστε να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο, να συστήσουν στο καταναλωτικό κοινό τα προϊόντα τους και να δουν τις ανάγκες της αγοράς. Ήδη, από το 2012, είχαν περάσει και στη μεταποίηση του μελιού σε παστέλια έξι διαφορετικών γεύσεων με οικογενειακές συνταγές δύο γενεών. «Φτιάχνουμε παστέλι απλό, με σουσάμι, φιστίκι, κράνμπερι, σταφίδα, σύκο και με σοκολάτα χωρίς κανένα πρόσθετο συντηρητικό και ζάχαρη», εξηγεί η Μαρία και προσθέτει ότι «φτιάχνουμε και γλυκά του κουταλιού όπως ντοματάκι και κεράσι, ενώ φέτος ξεκινήσαμε και την παραγωγή παξιμαδιών».
Η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα αποδεικνύεται και από την πρόσφατη βράβευση που έλαβε το μέλι και το παστέλι σε διαφορετικούς διαγωνισμούς. Τα προϊόντα της οικογένειας με την επωνυμία «Golden Honey» κέρδισαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, ενώ στον διαγωνισμό της OLYM AWARDS κέρδισαν την πρώτη θέση για την ποιότητα στο μέλι και πλατινένιο βραβείο για το παστέλι τους. «Τα βραβεία είναι ένας τρόπος να επιβεβαιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, αλλά και να αναδειχτεί η οικογενειακή δουλειά και προσπάθεια που υπάρχει από πίσω», αναφέρει ο Νίκος. Η οικογένεια έχει δημιουργήσει τη δική της βιοτεχνία στην οποία γίνεται η συσκευασία του μελιού, όπως και η μεταποίηση των προϊόντων, ενώ έχουν φτιάξει και το δικό τους κατάστημα λιανικής πώλησης των προϊόντων τους.
Με αυτόν τον τρόπο, έχουν καταφέρει να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στους κατοίκους του νησιού, αλλά και σε τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. «Έχουμε έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο και με τουρίστες που επισκέπτονται την Κάλυμνο, αλλά και Καλύμνιους του εξωτερικού, οι οποίοι επιστρέφουν για λίγο στο νησί και μετά φεύγουν πάλι. Δοκιμάζουν τα προϊόντα και έπειτα τα αγοράζουν για να τα πάρουν μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, τα προϊόντα έχουν ταξιδέψει στην Αγγλία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία, καθώς συσκευάζονται για να φτάνουν άθικτα στον προορισμό τους.
Όσον αφορά την Ελλάδα, οι δύο μελισσοκόμοι έχουν αναπτύξει το δικό τους πελατολόγιο μέσω του οποίου τα προϊόντα φτάνουν σε όλη τη χώρα. Η Μαρία και ο Νίκος έχουν ως υποστηρικτές τη Δέσποινα, την Ελεούσα και τον Αλέξανδρο, τα τρία τους παιδιά, τα οποία συμμετέχουν στις διάφορες διεργασίες της επιχείρησης. Θυμαρίσιο μέλι Καλύμνου σε συσκευασία ασφαλείας κατάλληλη για ταξίδι.
Παστέλια με γεύσεις σταφίδα, σοκολάτα, σύκο, φιστίκι, cranberry χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη. Κηρήθρα με μέλι. Κηραλοιφές. Γλυκά του κουταλιού, φράουλα, περγαμόντο, ακτινίδιο, πορτοκάλι, κολοκύθα, ντοματάκι. Παξιμάδια με γεύσεις σκόρδο, μπούκοβο, κρίθινα. Παραδοσιακές κουλούρες Καλύμνου. Βουτήματα με καρύδι. Ρακόμελο.
Producer