EN / GR
[email address]
Nicoluzo Estate

Nicoluzo Estate

Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι, Κέρκυρα

Συμμετέχει στην 11η Έκθεση
Επικοινωνία:
  •   Website
  • [email address]
  •   +306943777728
Social:
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ

Πρόεδρος

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Οινοποιείο - Αποσταγματοποιείο
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Ναι

Προφίλ

Το Nicoluzo Estate ιδρύθηκε το 2008 από τον Αναστάσιου Αριστ.

Νικολούζου. Η καλλιέργεια, έδρα της παραγωγής και της πώλησης βρίσκεται στο χωριό Άνω Κορακιάνα, 17 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Είναι τέταρτης γενιάς Οινοπαραγωγός και από αρκετά νωρίς θέλησε να ασχοληθεί με το αντικείμενο της οινοποίησης. Στους ιδιόκτητους αμπελώνες συνολικής έκτασης τριών εκταρίων καλλιεργεί μόνο γηγενής ποικιλίες της Κέρκυρας, όπως την λευκή Κακοτρύγη και τις ερυθρές Μαντζαβί και Σκοπελίτικο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρασιών του παλαιώνει σε νέα Δρύινα βαρέλια Αμερικάνικου και Γαλλικού Δρυός. Από το 2000, με την βοήθεια παλιών ερασιτεχνών αμπελουργών, συλλέγει και καταγράφει χαμένες

από το χρόνο Κερκυραϊκές ποικιλίες, με σκοπό την διάσωση και την ανάδειξη τους μέσα από την δημιουργία ενός νέου πειραματικού βιολογικού αμπελώνα, καθώς και ερευνητικές μικροοινοποιήσεις με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων των Κερκυραϊκών ποικιλιών σταφυλιού και η συνεισφορά τους στην υγιεινή μεσογειακή διατροφή μέσο των υψηλών δεικτών σε αντιοξειδωτικά συστατικά και πολυφαινόλες,


Οινοποιείο


Το Οινοποιείο στεγάζεται σε ένα χώρο 190τμ και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα συνολικής παραγωγής 15000 λίτρων. Είναι μια σχετικά μικρή παραγωγική μονάδα που σαν στόχο έχει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Η μη βιομηχανοποιημένη μονάδα παραγωγής μας δίνει την δυνατότητα να ερχόμαστε σε επαφή με την κάθε φιάλη που παράγουμε και αυτό τις καθιστά μοναδικές, μια και κάθε φιάλη εμφιαλώνεται και ντύνεται με το χέρι. Μέσα από ένα συνδυασμό παραδοσιακού και σύγχρονου τρόπο διαχείρισης της πρώτης ύλης παράγουμε ιδιαίτερα κρασιά κυρίως γαστρονομικού προφίλ. Το Κτήμα Nicoluzo έχει επικεντρωθεί κυρίως σε αγορές του εξωτερικού και οι ετικέτες του έχουν στόχο, να γίνουν πρεσβευτές της Οινικής παράδοσης του Νησιού της Κέρκυρας και του Επτανησιακού Αμπελώνα, κερδίζοντας επάξια συνεχώς θέσεις σε λίστες κρασιών κορυφαίων εστιατορίων του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη.

Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ

Πρόεδρος