Η “Οινοποιία Μπούμπα” ιδρύθηκε το 1996 από τον Γεώργιο και την Ελένη Μπούμπα. Την ίδια χρονιά έγινε η αναφύτευση των ιδιόκτητων αμπελώνων με υποκείμενα ανθεκτικά στην ριζόβια μορφή φυλλοξήρας. Η επιχείρηση αρχικά λειτουργούσε ως πατητήρι που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών με παραδοσιακά χειροκίνητα μέσα. Το 2001 ανέλαβε η δεύτερη γενιά της οικογένειας που επέκτεινε τους ιδιόκτητους αμπελώνες, ανακαίνισε το οινοποιείο- εξοπλισμό και συνεχίζει την παράδοση και τον οικογενειακό χαρακτήρα της αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι λευκές ροδίτης, σαββατιανό και η ερυθρή αγιωργίτικο Νεμέας. Πειραματικά καλλιεργούνται και το μοσχοφίλερο, ασύρτικο και cabernet sauvignon.
Το 2011 ξεκίνησε πειραματικά η εμφιάλωση μονοποικιλιακών (κυρίως) οίνων σε γυάλινους περιέκτες και το 2013 βγήκε σε μικρής κλίμακας παραγωγή.
Το όραμα της “Οινοποιία Μπούμπα” και η στρατηγική για το μέλλον είναι η επέκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων σε εδάφη μεγάλης κλίσης, μη αρδευόμενα, πολύ χαμηλής στρεμματικής απόδοσης για την βελτιστοποίηση της ποιότητας καθώς και η επέκταση των χώρων του οινοποιείου. Απώτερος στόχος είναι με βάση τις ντόπιες-γηγενείς ποικιλίες, τον σύγχρονο τρόπο οινοποίησης και τον υψηλό επαγγελματισμό, η δημιουργία νέων προϊόντων πλήρως ανταγωνιστικών στους τομείς ποιότητας και τιμής.
Οι εμπειρίες των μεγαλυτέρων ιδίως στον τομέα της αμπελουργίας, οι γνώσεις και εξειδίκευση των νεότερων στον τομέα της οινολογίας και της “μοντέρνας” οινοποίησης και η πάντοτε αυστηρή προσήλωση της οικογενείας στην παράδοση και στο τρίπτυχο “ποιότητα-εξυπηρέτηση- λογικές τιμές” είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία πορεύεται η “Οινοποιία Μπούμπα” από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.
Η καλλιέργεια των ιδιόκτητων αμπελώνων στηρίζεται στην χαμηλή στρεμματική απόδοση των πρέμνων με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και την ανάδειξη των ποικιλιακών χαρακτηριστικών των σταφυλιών.