Το τυροκομείο «ΖΟΖΕΦΙΝΟΣ» είναι μια οικογενειακή τοπική επιχείρηση που άρχισε να λειτουργεί το 2013 με έδρα το Μάννα της Σύρου.
Ιδρυτής ο Στέφανος Βακόνδιος ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος αγροκτηνοτρόφος του νησιού.
Με το δικό του γάλα και μαζί και με άλλων Συριανών παραγωγών τροφοδοτεί την τυροκομική μονάδα και παράγει τυροκομικά και γαλακτοκομικά προιόντα.
Τροφοδοτεί την τοπική αγορά αλλά και τα νησιά του Αιγαίου με γιαούρτι αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο. Επίσης και με ρυζόγαλο άλλα και κρέμα βανίλια.
Στα είδη παραγωγής περιλαμβάνονται επίσης:
το ανθότυρο(παράγεται από το τυρόπηγμα του τυριού Σαν Μιχάλη), το μερακλίδικο λευκό τυρί, τα πολύ δημοφιλή γροθοτυράκια (τύπου ξινοτύρια σκέτα ή με μυρωδικά),γραβιέρες με μυρωδικά(με μπούκοβο, με θυμάρι, με σκόρδο, με λιαστή τομάτα,με φραγκόσυκο).Επίσης κατσικίσια γραβιέρα και το Τρίπτυχο(από τρία είδη γάλακτος).
Τελευταίο απόκτημα στην συλλογή μας το «Ρεμπέτικο» (κρασοτύρι που ωριμάζει σε οινολάσπη)
Το δημοφιλέστερο όλων το τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ το οποίο είναι γνωστό πανελλαδικά και όχι μόνο, για την πολύ ιδιαίτερη και ¨δύνατή¨ του γεύση.
Πρόκειται για ένα τυρί τετράμηνης ωρίμανσης και απευθύνεται σε απαιτητικούς γευσιγώστες.
Το 1994 το τυρί "Σαν Μιχάλη" κατοχυρώθηκε επίσημα ως προιόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης . Βασική προυπόθεση για την παρασκευή του είναι η αποκλειστική χρήση αγελαδινού γάλακτος από το νησί της Σύρου και την ωρίμανση για τουλάχιστον 4 μήνες. Ένα "διαμάντι" με μινιμουμ λιπαρά 36% επί ξηρού, συναρπαστικά πικάντικη γεύση, πολυπλοκότητα, κοκκώδη υφή και δυνατή ξηροκαρπάτηεπίγευση. Ένα τυρί που "θέλει χάιδεμα". Κορωνίδα των προιόντων μας. Τυρί τύπου "fermier" που θα το κατέτασσαν οι Γάλλοι, δηλαδή τυρί που παράγεται από το ζωικό κεφάλαιο του τυροκόμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα λίγα χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να αποσπάσει διάφορα βραβεία μεταξύ των οποίων αυτά της γευσιγνωσίας με χρυσό βραβείο στο Σαν Μιχάλη, ασημένιο στο ανθότυρο και χάλκινο στο Τρίπτυχο στα olymp awards για το 2018 και 2019 και mediterenean awards το 2020.