EN / GR
[email address]

Event Details

Το όνομά της είναι "chef"

Το όνομά της είναι "chef"

Η DeliFair φιλοξενεί στο e-stage της 4 μοναδικές γυναίκες chef που έχουν διαγράψει τη δική τους ξεχωριστή πορεία στον κόσμο της γαστρονομίας . Νένα Ισμυρνόγλου, Μυρσίνη Λαμπράκη και Σοφία Γεωργακάκη συναντιούνται διαδικτυακά και συζητούν για τη δική τους μαγειρική τέχνη. Τη συζήτηση συντονίζει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η δημοσιογράφος Μίνα Κακανιά!

Μίνα Κακανιά: Η Μίνα Κακανιά ήταν για χρόνια συντάκτρια στο ΒΗΜΑ Gourmet, αρχισυντάκτρια του Gourmed, καθώς και σύμβουλος σε μαγειρική τηλεοπτική σειρά. Είναι διπλωματούχος του Wine & Spirit Education Trust.
Είναι απόφοιτος του Wellesley College στην Βοστώνη, και εργάζεται σήμερα ως συντάκτρια στην LiFO. 

Νένα Ισμυρνόγλου: Γεννήθηκε μέσα στις κουζίνες  της Κωνσταντινοπολίτισσας γιαγιάς με τις μυρωδιές από τα φρέσκα υλικά και τα μπαχαρικά. Από τα 17  εργάστηκε στις κουζίνες ,  σπούδασε, ταξίδεψε, άνοιξε το Καλλίστη  1991 εστιατόριο  πρωτοπόρο στην δημιουργική κουζίνα, βραβεύτηκε πολλάκις  για την μαγειρική  της.  Το 2000 εργάστηκε στην Νέα Υόρκη στο Μύλος, πήρε μέρος σε πολλά συνέδρια Νέα Υόρκη Σαν Φρανσίσκο για την μεσογειακή διατροφή , έστησε το  εστιατόριο pasaji στο Κέντρο της Αθήνας  εργάστηκε στο Γεύσεις  στην Κηφισιά  για πολλά χρόνια και στο daily brunch. Σήμερα έχει αναλάβει τις επιχ. γαλακτοπωλείων Δημητρίου. 
Από το 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό "γαστρονόμος".  
Στο ella μαγειρεύει με  υλικά φρέσκα φυσικά,  αυθεντικά με επώνυμους παραγωγούς, με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες τεχνικές και τις διεθνής τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης η Νένα Ισμυρνόγλου αφήνει την δική της ξεχωριστή σφραγίδα στην ελληνική γαστρονομία.

Σοφία Γεωργακάκη: υπεύθυνη του τομέα γαστρονομίας του ΙΕΚ-ΔΕΛΤΑ. Έχει ακόμα διατελέσει chef στα εστιατόρια «Oxygen» (new age κουζίνα) στη Γλυφάδα, «Diver» στην Καλλιθέα και «Πλάτανος» (μεσογειακή κουζίνα) στην Κω.

Mυρσίνη Λαμπράκη: Γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την υγιεινή διατροφή και ταυτόχρονα με μεγάλη παράδοση… στο κρέας! Δεν θα μπορούσε λοιπόν ποτέ να απαρνηθεί τις καταβολές που της χάρισε απλόχερα η πατρίδα της, για αυτό και δημιούργησε την ιστοσελίδα, ωδή στο κρέας και στο ψήσιμο meat and grill stories!  Ως γνήσια κρητικιά λατρεύει το ψήσιμο και το κρέας και έχοντας αποκτήσει πιο εξειδικευμένες γνώσεις σε Λονδίνο και Αμερική επέστρεψε για να μοιραστεί με το κοινό άκρως κρεατολαγνικές συνταγές και τεχνικές ψησίματος. 

 

 

 

Λεπτομέρειες γεγονότος

  • Τύπος

    Webinar
  • Έναρξη

    05 Οκτωβρίου 2021 - 15:00
  • Λήξη

    05 Οκτωβρίου 2021 - 15:30
  • Ομιλητής

    Νένα Ισμυρνόγλου, Μυρσίνη Λαμπράκη, Σοφία Γεωργακάκη