Από το 1972, η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας μορφής της αρχόντισσας των λαχανικών, παράγει με χειροποίητο τρόπο προϊόντα που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς. Συγκεκριμένα, στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων, καλλιεργούμε πενήντα στρέμματα κόκκινης πιπεριάς, την οποία μεταποιούμε και συσκευάζουμε στην πετρόκτιστη μονάδα μας. Μάλιστα, για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, διατηρούμε δικό μας σπορείο. Τα χαρακτηριστικά: η πλατίκα, η αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης, η οποία τα τελευταία χρόνια διεκδικoύμε την ταυτότητά της ανάμεσα σε δεκάδες υβριδικές παραλλαγές που οικειοποιούνται το όνομά της και κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Πέραν από τη φυσική τους καλλιέργεια, το μεγαλύτερο προτέρημα των πιπεριών Ναουμίδη είναι ότι δεν υφίστανται βιομηχανική επεξεργασία. Με άλλα λόγια, δεν κακοποιούνται στα φλόγιστρα για να ψηθούν ούτε μπαίνουν σε πλυντήρια για να ξεφλουδιστούν. Το ψήσιμό τους πραγματοποιείται στα κάρβουνα και διαρκεί είκοσι λεπτά, ενώ το ξεφλούδισμα γίνεται με τα χέρια. Το εν λόγω στάδιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συνολικής επεξεργασίας κι εδώ κρύβεται μυστικό για τη φρεσκάδα των προϊόντων της πιπεριάς
Τύπος
Παρουσίαση Προϊόντος/ΕταιρείαςΈναρξη
05 Μαρτίου 2021 - 11:30Λήξη
05 Μαρτίου 2021 - 11:45Ομιλητής
Πέτρος Ναουμίδης