EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]

Event Details

Η Κουζίνα της Κρήτης | Σεφ Κώστας Μπουγιούρης

Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας, οι ιδιαίτερες συνταγές κάθε περιοχής και τα μοναδικά προϊόντα των παραγωγών μας, είναι συνεχώς πηγή έμπνευσης για τους ταλαντούχους σεφ μας! Μέσα από τις γαστρονομικές εκπομπές του DeliFair, οι Περιφέρειές μας, σας παρουσιάζουν τα μυστικά της τοπικής τους κουζίνας, παραδοσιακές συνταγές, μυστικά γενεών και διατροφικά tips και μια σωστή διατροφή! Η ομάδα των σεφ μας σας ταξιδεύει σε γευστικές διαδρομές και γαστριμαργικές εμπειρίες, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά που με μεράκι και αγάπη παράγουν οι τοπικοί μας παραγωγοί.

ΣΕΦ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

  • Σκορδομακαρούνες Κρήτης (chef Εύα Παρακεντάκη)
  • Καλαμάρι φρικασέ
  • Κατσικάκι οφτό με πατάτες ματσιστές (chef Εύα Παρακεντάκη)

Η Κρήτη είναι γνωστή ανά τον κόσμο για την κουζίνα της και την περίφημη Κρητική Διατροφή. Κυρίαρχη θέση στη διατροφή αυτή κατέχει το ελαιόλαδο, το οποίο και είναι το σημαντικότερο τοπικό προϊόν. Η Κρητική διατροφή είναι «πηγή» υγείας, ευεξίας και μακροζωίας. Οι συνταγές της κρητικής κουζίνας είναι μια σύνθεση από τοπικά, ποιοτικά προϊόντα όπως το κρέας( αρνί, κατσίκι, κουνέλι, κοτόπουλο κ.α.) τα ψάρια, τα χόρτα, τα λαχανικά, τα τυροκομικά και πολλά ακόμη.

Η Κρήτη ως νησί μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν “αυτάρκης” καθώς στο νησί αυτό παράγονται προϊόντα από όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Προϊόντα, τα οποία λόγω του μικροκλίματος του νησιού και των κλιματολογικών ιδιαιτεροτήτων, έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία τους δίνουν την υπεροχή στη γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμβάλλει στην προσπάθεια των παραγωγών & των επιχειρηματιών του νησιού, μέσα από μια σειρά οργανωμένων και στοχευμένων δράσεων.

Το πρόγραμμα αυτό, περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω διαδικτύου λόγω των νέων συνθηκών που έχουν προκύψει.

Περιλαμβάνει επίσης τη διαφημιστική προώθηση, καθώς και την ολοκληρωμένη υποστήριξη των τοπικών προϊόντων, μέσω της υποβολής φακέλων κατοχύρωσης ως Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. , προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποιότητα και η «ιδιαιτερότητα» τους.

Επιπλέον, ως Περιφέρεια Κρήτης, ιδρύσαμε ήδη από το 2012, την πρώτη Αγροδιατροφική Σύμπραξη, δημιουργήσαμε & κατοχυρώσαμε ως περιφερειακό, συλλογικό, εμπορικό σήμα, το brand name «Κρήτη», με προδιαγραφές, οι οποίες αναδεικνύουν την ποιότητα, την εντοπιότητα, την υψηλή διατροφική αξία και την ασφάλεια των προϊόντων.

Όλα τα παραπάνω, στοχεύουν ταυτόχρονα την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, η οποία κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα σύγχρονα διατροφικά πρότυπα και είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμβάλει στην υγεία και τη μακροζωία.

Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης


Λεπτομέρειες γεγονότος

  • Τύπος

    Live Cooking
  • Έναρξη

    04 Μαρτίου 2021 - 17:00
  • Λήξη

    04 Μαρτίου 2021 - 17:35
  • Ομιλητής

    Κώστας Μπουγιούρης