Το Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας -ένα λεξικό με 500 λήμματα και 700 φωτογραφίες- είναι το 8ο βιβλίο του Γιώργου Πίττα γύρω από την γαστρονομία. Εδώ ο Γιώργος Πίττας κάνει μια βουτιά στον διατροφικό πολιτισμό της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας όσα είναι απαραίτητα σ’ έναν φίλο της γεύσης, για να αρμενίσει με σιγουριά στο απέραντο πέλαγος της Ελληνικής Γαστρονομίας. Τουριστικοί προορισμοί, τόποι, τοπία, αμπελώνες, προϊόντα, παραγωγοί, εδέσματα, κρασιά και αποστάγματα, εμβληματικά πρόσωπα της γαστρονομίας και της οινοποιίας, παραγωγοί, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, δημοτικές αγορές, γαστρονομικά δρώμενα, πανηγύρια και παραδόσεις, είναι το καταστάλαγμα και η συμπύκνωση, όσων κατέγραψε ο συγγραφέας, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αυθεντική Ελλάδα. Το Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας ξεχειλίζει από πληροφορίες, γνώσεις, μεράκι και αγάπη, με εικόνες και αφηγήσεις από ανθρώπινες δράσεις και συμπεριφορές, που κάνουν το φαγητό στοιχείο ταυτότητας και πολιτισμού κάθε τόπου. Στην παρουσίαση του βιβλίου ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του, θα δείξει εικονογραφήσεις και φωτογραφίες από τα ταξίδια του, θα καταθέσει και τις αναμνήσεις του από ενδιαφέροντα περιστατικά και συναντήσεις με ανθρώπους, και τέλος θα τοποθετηθεί πάνω στο σημαντικό θέμα της σύζευξης της γαστρονομίας με τον Τουρισμό.
Για να παρακολουθήσετε το webinar δηλώστε συμμετοχή στην πλατφόρμα της EXPOTROF Online!
Τύπος
WebinarΈναρξη
24 Φεβρουαρίου 2021 - 13:00Λήξη
24 Φεβρουαρίου 2021 - 13:40Ομιλητής
Γιώργος Πίττας