Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Αιτωλοακαρνανία
Τμήμα Marketing
Δραστηριότητα
Ποτά, Χυμοί και ΑφεψήματαΕξαγωγική δραστηριότητα
ΌχιΗ ιστορία του Οινοποιείου Σωτηρίου ξεκινά το 1996 στο χωριό Λεσίνι, στο Μεσολόγγι, Αιτωλοακαρνανία. Ο Δημήτρης και η Ευφροσύνη, ένα νεαρό ζευγάρι τότε, αποφάσισαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κόσμο του κρασιού. Γεννημένοι και μεγαλωμένοι στο Λεσίνι, κουβαλούσαν αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αναμεμειγμένες με τα αρώματα και τις γεύσεις των χαρακτηριστικών τοπικών κρασιών. Η αγάπη τους για την οινοποιητική παράδοση και η επιθυμία τους να τη διατηρήσουν και να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της ήταν ο κινητήριος μοχλός για μια δυναμική αρχή.
Από τότε, στις 110 στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων τους στην Παραχελωΐτιδα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Οιναΐδες, μια περιοχή γνωστή από την αρχαιότητα για τα εξαιρετικά της κρασιά, παράγονται και εμφιαλώνονται τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες λευκού και κόκκινου κρασιού, όπως η Μαλαγουζιά, η Αυγουστιάδης, η Μαυροδάφνη και άλλες. Η κύρια ποικιλία του αμπελώνα είναι η Μαλαγουζιά, η οποία συνδέεται στενά με τον τόπο, τόσο συναισθηματικά όσο και ιστορικά, καθώς αυτή η συγκεκριμένη ποικιλία προέρχεται από τα χωριά της Οιναΐδας.
Σήμερα, η ομάδα του οινοποιείου έχει επεκταθεί με νέα μέλη, όπως ο γεωπόνος-αμπελουργός Βασίλης Σωτηρίου και ο οινολόγος-αμπελουργός Παναγιώτης Σωτηρίου. Το οινοποιείο στεγάζεται σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με τον τελευταίο τεχνολογικό εξοπλισμό και χώρους με κατάλληλες συνθήκες για την παλαίωση και αποθήκευση του κρασιού. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις φιλοξενούν γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις και διάφορες εκδηλώσεις γύρω από το κρασί.
Τμήμα Marketing