Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο, Κέα-Κύθνος
Παραγωγός
Δραστηριότητα
Παραγωγός Τυροκομικών ΠροϊόντωνΕξαγωγική δραστηριότητα
ΌχιΤο παραδοσιακό τυροκομείο «Τυράκειον» ξεκίνησε από την οικογένεια Μυκονιάτη στην περιοχή Ατζερίτη Κέας όπου διατηρούν την δική τους φάρμα εδώ και τρείς γενιές.
Στην συνέχεια τα αδέρφια Μυκονιάτη, τυροκόμος Αλέξανδρος και ο ζαχαροπλάστης Γιάννης δημιούργησαν δύο καταστήματα στην Ιουλίδα της Κέας και στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.
Χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες που παράγουν, φτιάχνουν τυροκομικά προϊόντα, γάλα παγωτά, γλυκά και σερβίρουν παραδοσιακές πίτες και καφέ.
«Σε κάθε μας βήμα σεβόμαστε την παράδοση του τόπου μας και παρασκευάζουμε προϊόντα που ξεχωρίζουν για την γεύση και την ποιότητα τους»
Παραγωγός