Μοσχάτο Λευκό
Βιολογικά Προϊόντα / Κρασί, Αποστάγματα & Οινικά Προϊόντα/Κρασί, Αποστάγματα, Ξύδι & Οινικά Προϊόντα / Οίνος ΛευκόςΗ οικογένεια Χατζηιωάννου έχει μια πλούσια ιστορία πέντε γενεών στην καλλιέργεια της ποικιλίας musca...
Χαρακτηριστικά
Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Σάμος
Παραγωγός
Παραγωγός
Δραστηριότητα
Οινοποιείο - ΑποσταγματοποιείοΕξαγωγική δραστηριότητα
ΌχιΤο 1994 ο Γιώργος Χατζηιωάννου επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Σάμο. Από το 1996 έως το 2017 ασχολήθηκε ως ανώτερος προγραμματιστής λογισμικού, αναπτύσσοντας και υποστηρίζοντας την ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού και υλικού για την UWC-Samos (United Winemaking Agricultural Cooperatives of Samos). Δουλεύοντας εκεί, γνώρισε επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού και κατάλαβε τις μεγάλες δυνατότητες του μοσχάτου Σάμου, ή μοσχάτου των petit grain, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους και του κλίματος της Σάμου σε σχέση με την καλλιέργεια κρασιών.
Το 1998, υπό την επίβλεψη του πατέρα του, Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου, αμπελουργού 3ης γενιάς, ο Γιώργος φύτεψε τον πρώτο του αμπελώνα στην ανατολική Σάμο.
Το 1998 διαμόρφωσε έναν λόφο 5 στρεμμάτων. Το έδαφος ήταν αργιλώδες και από ασβεστόλιθο και η περιοχή ήταν εκτεθειμένη σε ισχυρούς βόρειους ανέμους. Εκεί το 2000 σχεδίασε τα πρώτα 2 στρέμματα αμπελώνων. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα της φύτευσης κατέληξε σε 5 στρέμματα αμπελώνων.
Το 2016 καθιερώθηκε ο δρόμος για την ίδρυση οινοποιείου και έληξε ο αναγκαστικός νόμος για τον συνεταιρισμό της Σάμου, έτσι ο Γιώργος με τους δύο γιους του, Θεμιστοκλή και Ευάγγελο, ξεκίνησαν την ίδρυση οινοποιείου (2019).
Και οι δύο γιοι κληρονομούν και προωθούν περαιτέρω την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Ο ένας είναι κάτοχος πτυχίου οινολογίας από το ΤΕΙ Αθήνας και ο άλλος γιος, με τη βοήθεια του πατέρα του, αναλαμβάνει την καλλιέργεια και τη φροντίδα των βιολογικών αμπελώνων. Όλοι μαζί εργαζόμαστε στο νέο οινοποιείο και στόχος είναι η περαιτέρω ανάδειξη και προβολή αυτής της ιστορικής ποικιλίας αμπέλου της Σάμου.
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Οινοποιείο - ΑποσταγματοποιείοΗ οικογένεια Χατζηιωάννου έχει μια πλούσια ιστορία πέντε γενεών στην καλλιέργεια της ποικιλίας musca...
Χαρακτηριστικά
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Οινοποιείο - ΑποσταγματοποιείοΈνα κόκκινο ξηρό κρασί που παράγεται με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και της αμπελουργίας. Σε...
Χαρακτηριστικά
ΞηρόςΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Οινοποιείο - ΑποσταγματοποιείοΗμίλγυκος λευκός μοσχάτου από τους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας Χατζηιωάννου. Εντυπωσιαστείτε...
Χαρακτηριστικά
ΗμίγλυκοςΠαραγωγός
Παραγωγός