Η προσπάθεια και φιλοσοφία μας στο εργαστήριο του Δασόκηπου, επικεντρώνονται στο πάντρεμα της τρούφας που παράγει ο τόπος μας, με αυστηρά επιλεγμένα από όλο τον ελλαδικό χώρο, μοναδικά σε γεύση και ποιότητα προϊόντα, χωρίς να επισκιάζουν το ένα το άλλο, αλλά να αναδεικνύουν τα καλύτερα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
Ο Δασόκηπος με έδρα την ορεινή Χαλκιδική δραστηριοποιείται γύρω από τη μεταποίηση και το εμπόριο τρούφας και άγριων μανιταριών.
Η ενασχόλησή μας ως προς την συλλογή τρούφας είναι πολυετής, από το 2002. Σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών) ταυτοποιούμε πικοιλίες τρούφας στην Ελλάδα. Από το 2007 ασχολούμαστε εντατικά με το εμπόριο της ελληνικής τρούφας, και από το 2010 ο Δασόκηπος είναι η πρώτη εταιρία που ασχολήθηκε με την μεταποίηση τρούφας στον ελλαδικό χώρο.
Παράλληλα κατά το διάστημα 2008-2010 λειτούργησε και ο «Αμανίτης στο Δασόκηπο», ένα εστιατόριο με θέμα τις τρούφες και τα άγρια μανιτάρια. Εκεί έλαβε χώρο η πρώτη ελληνική γιορτή τρούφας (Ιούλιος 2008). Ακολούθησαν διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια που περιλάμβαναν εξορμήσεις στο βουνό με συλλογή τρούφας – άγριων μανιταριών και παρουσίαση της χρήσης τους στην κουζίνα από τον Σύμβουλο –Σεφ του εστιατόριου μας Παναγιώτη Ιωαννίδη.
Το εργαστήριό μας βρίσκεται στον τόπο παραγωγής τρούφας και άγριων μανιταριών μεσα σε ένα δάσος οξιάς και βαλανιδιάς στην δεύτερη κορυφή του όρους Χολομώντα ανάμεσα στα γραφικά χωριά Αρναία και Ταξιάρχη. Η ηλεκτροδότηση της μονάδας μας γίνεται απο σύστημα φωτοβολταϊκών και η ύδρευση από ιδιόκτητη γεώτρηση.
www.dasokipos.gr