Κεφαλογραβιέρα
Βιολογικά Προϊόντα / Τυροκομικά Προϊόντα/Τυροκομικά Προϊόντα / Κίτρινο ΤυρίΚεφαλογραβιέρα από εβδομήντα τα εκατό πρόβειο και τριάντα τα εκατό γίδινο γάλα.
Χαρακτηριστικά
ΚεφαλογραβιέραΕλλάδα, Κρήτη, Ρέθυμνο
Παραγωγός
Δραστηριότητα
Παραγωγός Τυροκομικών ΠροϊόντωνΕξαγωγική δραστηριότητα
Όχι«Τα καλά κεφάλια του Ψηλορείτη» του Μιχάλη Λυρώνη.
Μία παράδοση που κρατάει τριάντα χρόνια και πέρασε από πατέρα σε γιο.
Φτιάχνουμε το τυρί με φυσική πητιά και όταν είναι ο καιρός της ωρίμανσης, το τοποθετούμε στη σπηλιά πάνω σε ξύλινες τάβλες. Η σπηλιά βρίσκεται στα κτήματα που έχομε πάνω στο βουνό και είναι υγειονομικά ελεγμένη. Έχει σταθερή θερμοκρασία, 9,5ο C και την κατάλληλη υγρασία και αφήνουμε το τυρί εφτά, έντεκα ή δεκατέσσερεις μήνες να ωριμάσει φυσικά
Φτιάχνουμε κεφαλογραβιέρα, φέτα ΑΑ, ανθότυρο σκληρό, φρέσκια μυζήθρα.
Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους, το μεράκι και η αγάπη των παραγωγών τα κάνουν ξεχωριστά, ΜΟΝΑΔΙΚΑ!
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ- ΛΥΡΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Παραγωγός Τυροκομικών ΠροϊόντωνΚεφαλογραβιέρα από εβδομήντα τα εκατό πρόβειο και τριάντα τα εκατό γίδινο γάλα.
Χαρακτηριστικά
ΚεφαλογραβιέραΠαραγωγός