ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Π.Ο.Π.
Βιολογικά Προϊόντα / Τυροκομικά Προϊόντα/Τυροκομικά Προϊόντα / Κίτρινο ΤυρίΠαραδοσιακό Ελληνικό σκληρό τυρί, Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης που παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Μυ...
Χαρακτηριστικά
ΛαδοτύριΕλλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Λέσβος
Άλλο
Δραστηριότητα
Παραγωγός Γαλακτοκομικών ΠροϊόντωνΕξαγωγική δραστηριότητα
ΌχιΗ ιστορία της συλλογικής οργάνωσης των κτηνοτρόφων στην περιοχή ξεκινάει το 1959, όταν αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να τυροκομήσουν το γάλα τους ώστε να παράγουν οι ίδιοι τυροκομικά προϊόντα. Έτσι ιδρύεται ο «Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου» στην αρχή σε ένα μικρό Τυροκομείο μέσα στο χωριό και αργότερα στο υπάρχον κτίριο απέναντι από το Μοναστήρι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Το επόμενο βήμα έγινε το 2018, με τη σύσταση και αναγνώριση Οργάνωσης Παραγωγών στον τομέα του αιγοπρόβειου γάλακτος, από 28 επαγγελματίες κτηνοτρόφους. Η οργάνωση παραγωγών συλλέγει κάθε χρόνο πάνω από 550 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, που παράγονται από την τοπική φυλή προβάτων Μυτιλήνης, η οποία τρέφεται κυρίως από την πλούσια λεσβιακή χλωρίδα.
Η Οργάνωση παραγωγών συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και στην προώθηση της καινοτομίας με γνώμονα την παραγωγή των φημισμένων τυροκομικών προϊόντων της Λέσβου στο ιδιόκτητο τυροκομείο.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
Παραγωγός Γαλακτοκομικών ΠροϊόντωνΠαραδοσιακό Ελληνικό σκληρό τυρί, Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης που παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Μυ...
Χαρακτηριστικά
ΛαδοτύριΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
Παραγωγός Γαλακτοκομικών ΠροϊόντωνΤο πιο γνωστό παραδοσιακό Ελληνικό τυρι, Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης που Παράγεται στη χώρα από την...
Χαρακτηριστικά
ΦέταΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
Παραγωγός Γαλακτοκομικών ΠροϊόντωνΤο Αγνό ή Τηγμένο Βούτυρο παρασκευάζεται βράζοντας το Νωπό Βούτυρο.
Χαρακτηριστικά
ΒιολογικάΆλλο