EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΛΙΟΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΛΙΟΣ

Ελλάδα, Αττική, Δυτικά Προάστια - Αττική

Επικοινωνία:
  •   Website
  • [email address]
  •   +302102840140
  •   Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας, Αθήνα, Ελλάδα
Social:
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τμήμα Πωλήσεων

ΚΥΡΙΑΚΗ  ΜΠΙΘΙΚΟΥΛΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΙΘΙΚΟΥΛΙΑ

Τμήμα Πωλήσεων

Dimitra  Diochnou
Dimitra Diochnou

Τμήμα Εξαγωγών

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Παραγωγός Ζυμαρικών
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Ναι
  • Αριθμός Εργαζομένων

    75
  • Χώρες υφιστάμενης εξαγωγικής δραστηριότητας

    Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Κύπρος , Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ολλανδία (Κάτω Χώρες)

Προφίλ

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ιδρύθηκε το 1932 και έχει καταφέρει με το ιστορικό της όνομα να κερδίσει μια σημαντική θέση στον τομέα παραγωγής και διακίνησης του κλάδου ζυμαρικών.

Η εταιρία ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια Παναγιώτη Δάκου με μέλη αυτής να διοικούν σε καίριες θέσεις. Η ενιαία διοίκηση με τη συγγενή εταιρία ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, που αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή της πρώτης ύλης προσδίδει στην εταιρία το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα της καθετοποιημένης μονάδας με αποτέλεσμα τον άμεσο έλεγχο της ποιότητας και την ευελιξία στην παραγωγή. Iδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, διατηρεί την έδρα της, την παραγωγή και την ιδιοκτησία της στη χώρα μας και είναι πρεσβευτής της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας.

Η εταιρεία από την ίδρυσή της έως σήμερα επενδύει στον εξοπλισμό της μονάδας, στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων καθώς και σε στελεχιακό δυναμικό και τεχνογνωσία, παράγοντες οι οποίοι την καθιστούν σήμερα μια από τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες ζυμαρικών της Ευρώπης.

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ παράγει υψηλής ποιότητας ζυμαρικά από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού. Είναι επίσης η μοναδική εταιρία ζυμαρικών στην Ελλάδα που παράγει καινοτόμα «ειδικά» προϊόντα όπως: ζυμαρικά espressi (γρήγορου βρασμού), βιολογικά ζυμαρικά, ζυμαρικά σε σχήμα φωλιάς (φιδές, ταλιατέλες). Παράγει επίσης ζυμαρικά λαχανικών, ζυμαρικά ολικής άλεσης* και βιολογικά ζυμαρικά ολικής άλεσης*. Το 2016, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ παρουσίασε επίσης τη σειρά Ζυμαρικών χωρίς Γλουτένη και το Παραδοσιακό Μακαρόνι Κύπρου. Το 2019 κυκλοφορεί στην αγορά τα «παιδικά μας», τα βιολογικά ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι και τα πρωτοποριακά καλαμάκια από ζυμαρικό artesian pasta straws, ενώ το 2020 επεκτείνει τη σειρά των artesian pasta straws με άλλα δύο χαρούμενα χρώματα. Το 2020 κυκλοφορεί επίσης το μεσογειακό αυθεντικό CousCous, τη σειρά βιολογικών CousCous χωρίς γλουτένη από άλευρα οσπρίων, τον τραχανά ολικής άλεσης και τα ζωάκια ολικής άλεσης.


Πιστοποιήσεις - Διακρίσεις:

Η εταιρεία συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του FDA και εφαρμόζει Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22000:2018, ISO 9001:2015, IFS. Τα Βιολογικά ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ είναι πιστοποιημένα από τη ΔΗΩ (Ευρωπαϊκή Οδηγία 834/2007). Οι σειρές Ζυμαρικών Ολικής Άλεσης και Βιολογικών Ζυμαρικών Ολικής Άλεσης έχουν άδεια χρήσης του σήματος της Whole Grains Council των ΗΠΑ, πιστοποίηση KOSHER, πιστοποίηση HALAL. Τα ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη είναι γνωστοποιημένα στον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και έχουν την άδεια χρήσης του σήματος Crossed Grain του οργανισμού Coeliac UK του Ηνωμένου Βασιλείου. * έχουν την άδεια χρήσης του σήματος της Whole Grains Council των Η.Π.Α.

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ έχει συγκεντρώσει πλήθος διακρίσεων για την ποιότητα, την γεύση, την καινοτομία και την συσκευασία της, οι οποίες μόνο για το 2021 αριθμούν ήδη τις 17! Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, είναι η πρώτη βιομηχανία ζυμαρικών διεθνώς και η πρώτη Ελληνική μάρκα, που σε επιλεγμένα προϊόντα της αποδόθηκε το Clean Label Project™ Purity Award, αφού αναγνωρίστηκαν για την καθαρότητά τους από χημικές ουσίες συμπεριλαμβανομένων βαρέων μετάλλων, υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα και χημικών πλαστικοποιητών από τον οργανισμό Clean Label Project™.

 

Προϊόντα

Loading...

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΛΙΟΣ

Παραγωγός Ζυμαρικών

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΛΙΟΣ

Παραγωγός Ζυμαρικών
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τμήμα Πωλήσεων

ΚΥΡΙΑΚΗ  ΜΠΙΘΙΚΟΥΛΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΙΘΙΚΟΥΛΙΑ

Τμήμα Πωλήσεων

Dimitra  Diochnou
Dimitra Diochnou

Τμήμα Εξαγωγών