EN / GR
[email address]
ΚΑΙΡ Α.Ε.    Οινοποιείο

ΚΑΙΡ Α.Ε. Οινοποιείο

Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο, Ρόδος

Επικοινωνία:
Social:
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
Στέλλα Μοσχή
Στέλλα Μοσχή

Τμήμα Marketing

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Τμήμα Πωλήσεων

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Οινοποιείο - Αποσταγματοποιείο
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Ναι

Προφίλ

Η CAIR ιδρύθηκε το1928 από Ιταλούς στο νησί της Ρόδου, ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Ελλάδος που λειτουργεί έως και σήμερα. 

Η πλήρης ονομασία της εταιρείας ήταν Compagnia Agricola Industriale Rodi και από αυτό προέκυψε το γνωστό C.A.I.R., δηλαδή η εταιρεία με αγροτική και βιομηχανική ρότα.

Αντικείμενο της εταιρείας ήταν η παραγωγή και η εμπορία οίνου, καθώς και η παραγωγή ελαίων. Παρήγαγε επίσης οινοπνευματώδη ποτά, λικέρ και πολύ ωραίο βερμούτ.

Το 1971 η Ρόδος ήταν έτοιμη και κέρδισε το δικαίωμα της Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας για τα λευκά, κόκκινα και γλυκά κρασιά της. Η CAIR, συνδυάζοντας την παράδοση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καταφέρνει να αναδειχθεί σαν μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Γεγονός που πιστοποιείται τόσο από τα πολυάριθμα βραβεία της σε διεθνείς διαγωνισμούς, όσο και από τις εξαγωγές της σε Ευρώπη και Αμερική. 


Η CAIR είναι από τις λίγα οινοποιεία στον κόσμο που παράγει αφρώδες με τον παραδοσιακό τρόπο όπως την CAIR BRUT, DEMI SEC και την VELVET, ένα μοναδικό αφρώδη οίνο που είναι αποτέλεσμα του αρμονικού παντρέματος των ποικιλιών Chardonnay και Αθήρι.


Τα κρασιά της CAIR είναι σειρές που αναδεικνύουν τον Ροδίτικο αμπελώνα και συνεχίζουν την οινοποιητική παράδοση χιλιετιών στο νησί οι οποίες είναι, η σειρά PATHOS, η σειρά MAESTRO, τα ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ, ΗΛΙΟΥ ΧΩΡΑ και αφρώδη η VELVET & ROSE Reserve του 1996. Ακόμη, το λευκό CAIR SELECTIONS από τις αρωματικές ποικιλίες Μαλαγουζιά και Sauvignon Blanc, η Ρετσίνα CAIR και Ρετσίνα GOLD καi η νέα μας αρωματική αφρώδη ροζέ, SILK.


Σήμερα καλλιεργούνται οι λευκές ποικιλίες Αθήρι, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο άσπρο, Μοσχάτο Trani, Sauvignon blanc, Chardonnay και Uni blanc. Ερυθρές ποικιλίες Μανδηλαριά, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo, όπως επίσης και η νέα πολλά υποσχόμενη Δωδεκανησιακή ποικιλία Μαυροθήρικο, που τα πρώτα της κρασιά έχουν εντυπωσιάσει το Ινστιτούτο Οίνου.


Πρόσφατα κυκλοφόρησαν νέα καινοτόμα προϊόντα, όπως το αφρώδες RHOSCENTO με πωματισμό crown για όλες τις χρήσεις στον κλάδο HORECA, το εξαιρετικό Selection από ποικιλία 60% Μαλαγουζιά και 40% Sauvignon blanc, καθώς επίσης και το μοναδικό TEMPRANILLO των αμπελώνων της Ρόδου, ενώ στον τομέα των αφρωδών η πολυποικιλιακή SILK, σε ροζέ έκδοση με ζύμωση στην φιάλη και με μια νέα εξαιρετική εμφάνιση. Το κορυφαίο VERMOUTH Private Reserve, η εμφιαλώσει το 40 ετών.


Αποκορύφωμα τέλος της σωρείας των χρυσών, αργυρών, χάλκινων και τιμητικών γευστικών διακρίσεων, είναι τα χρυσά των χρυσών (Gran Medaglia d ' Oro) που κέρδισε το Rose' Demi-Sec στο Διεθνή Διαγωνισμό Concorso Enologico της VINITALY το 2002 και 2004, το Λευκό Demi-Sec το 2003 και το Μοσχάτο Ρόδου το 2004 στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στην Θεσσαλονίκη, το Cabernet Sauvignon Ερυθρός από τα Κελάρια των Ιπποτών και το Ρόδος 2400 Λευκός, βραβεύτηκαν με χάλκινα μετάλλια επίσης στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης το 2020.

Όλα αυτά, μαζί με τα πολλά άλλα μετάλλια και διακρίσεις, μας κάνουν περήφανους για τα κρασιά μας και την εξαιρετική ποιότητα που διατηρεί η εταιρείας μας έως σήμερα.




Προϊόντα

Loading...

ΚΑΙΡ Α.Ε. Οινοποιείο

Οινοποιείο - Αποσταγματοποιείο
ΡΕΤΣΙΝΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ
Κρασί, Αποστάγματα, Ξύδι & Οινικά Προϊόντα / Οίνος Λευκός

Τύπος Οίνου - Ρετσίνα Λευκός ξηρόςΠοικιλία - 100% ΑθήριΧαρακτηριστικά -Λαμπερό κίτρινο χρώμα, ντελι...

Χαρακτηριστικά

ΠΟΠ
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
Στέλλα Μοσχή
Στέλλα Μοσχή

Τμήμα Marketing

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Τμήμα Πωλήσεων