EN / GR
[email address]

Event Details

Generation Best | Σταυριανή Ζερβακάκου

Η Σταυριανή Ζερβακάκου είναι το Generation Best της ημέρας. Με σπουδές στη Βαλκανική Ιστορία και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις η executive chef του Annie's Fine Cooking στον Νέο Κόσμο εξηγεί τους λόγους που αλλάζει καθημερινά την κάρτα βάσει των φρέσκων εποχικών υλών που βρίσκει στις λαϊκές αγορές και οραματίζεται να αναβιώσει παλιές σπορές σιτηρών και οσπρίων της Μάνης.

Λίγα λόγια για την Σταυριανή Ζερβακάκου 

Η Ζερβακἀκου Σταυριανή σπούδασε Βαλκανική Ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις Διεθνείς Σχέσεις με έμφαση στα Ελληνοτουρκικἀ. Φοίτησε με υποτροφία στο Istanbul Culinary Institute και από το 2011 εργάζεται ως επαγγελματίας μαγείρισσα.

Η πρώτη της δουλειά στην θέση της chef προέκυψε το 2014-2016 στο εστιατόριο Karaköy Gümrük και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ανέλαβε την κουζίνα του ξενοδοχείου Κυρίμαι στον Γερολιμένα της Μέσα Μάνης όπου και βραβεύθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα το 2018 καθώς και τη διεθνή διάκριση Best Gourmet Award από τα Historic Hotels of Europe με ψήφο κοινού.

Τώρα έχει αναλάβει την κουζίνα του Annie Fine Cooking στον Νέο Κόσμο αλλάζοντας καθημερινά την κάρτα βάσει των φρέσκων εποχικών υλών που βρίσκει στις λαϊκές αγορές και στην καθημερινή επικοινωνία της με Ελληνίδες και Έλληνες μικροπαραγωγούς, εμπνεόμενη από τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας.

Όνειρό της είναι να ανοίξει το δικό της εστιατόριο στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Μάνη και να αναβιώσει παλιές σπορές σιτηρών και οσπρίων της περιοχής στενά συνεργαζόμενη με επιστήμονες που θα την βοηθούσουν να γνωρίσει σε βάθος τις διατροφικές συνήθειες της Μάνης.

 

Λεπτομέρειες γεγονότος

  • Τύπος

    Webinar
  • Έναρξη

    05 Οκτωβρίου 2021 - 17:00
  • Λήξη

    05 Οκτωβρίου 2021 - 17:30
  • Ομιλητής

    Σταυριανή Ζερβακάκου
Κατεβάστε την παρουσίαση