Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας, οι ιδιαίτερες συνταγές κάθε περιοχής και τα μοναδικά προϊόντα των παραγωγών μας, είναι συνεχώς πηγή έμπνευσης για τους ταλαντούχους σεφ μας! Μέσα από τις γαστρονομικές εκπομπές του DeliFair, οι Περιφέρειές μας, σας παρουσιάζουν τα μυστικά της τοπικής τους κουζίνας, παραδοσιακές συνταγές, μυστικά γενεών και διατροφικά tips και μια σωστή διατροφή! Η ομάδα των σεφ μας σας ταξιδεύει σε γευστικές διαδρομές και γαστριμαργικές εμπειρίες, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά που με μεράκι και αγάπη παράγουν οι τοπικοί μας παραγωγοί.
ΣΕΦ ΝΑΝΑ ΓΚΑΜΠΟΥΡΑ , ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΝΟΥ
Η παραγωγή ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων συνδεδεμένων με την παράδοση και τις αξίες της περιοχής, αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία προωθεί τη βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου. Η υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής προωθείται μέσω σημαντικών πρωτοβουλιών όπως η ενίσχυση των υποδομών που απαιτούνται για την βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και της καθημερινότητας των αγροτών, η κατάρτιση των αγροτών σε ορθές γεωργικές και κτηνοτροφικές πρακτικές, η συνεχής καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και η προώθηση στοχευμένων λύσεων μέσω συνεργασιών με ερευνητικά ιδρύματα, πετυχαίνοντας έτσι την βέλτιστη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Η προώθηση της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων καθώς και η συστηματική προσπάθεια για βελτίωση της τυποποίησης και εμπορίας των ιδιαίτερης τοπικής σημασίας γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, θέτουν τα θεμέλια για την οικοδόμηση ενός ισχυρού αγροδιατροφικού κλάδου στην περιοχή.
Τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα καταστούν την περιοχή σημαντικό γαστρονομικό προορισμό.
Ο επισκέπτης στην Δυτική Μακεδονία θα απολαύσει μια βιωματική εμπειρία του πολιτισμού και του πολιτισμού σε συνδυασμό με την τοπική κουζίνα. Οι περίφημοι γίγαντες από τις Πρέσπες και τα φασόλια Καστοριάς, οι πιπεριές Φλωρίνης, το ξινόμαυρο κρασί Αμυνταίου, τα μανιτάρια Γρεβενών, παραδοσιακές συνταγές όπως γιαπράκια, σαλιάρια, ζεματιστοί κουραμπιέδες Κοζάνης , θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Η αυθεντικότητα των Δυτικομακεδόνων ενώνεται με την αυθεντική εμπειρία που θα ζήσει ο επισκέπτης στην περιοχή.
Από την γευσιγνωσία οίνου με τα παραδοσιακά γλέντια, την απόσταξη τσίπουρου με τα καζάνια που αποτελούν ιεροτελεστία έως την εμπειρία στη συγκομιδή του “χρυσαφιού” της περιοχής, του κρόκου, τις παραδοσιακές πίτες των Δυτικομακεδόνων και τα μοναδικά μανιτάρια με τις μανιταρογιορτές, όλα αυτά μπορούν να κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία στην περιοχή μοναδική με τις αποσκευές του επισκέπτη γεμάτες από γευστικές εμπειρίες.
Περιφερειάρχης
κ. Κασαπίδης Γεώργιος, γεωπόνος στο επάγγελμα με ιδιαίτερη αγάπη για την πρωτογενή παραγωγή και τον κλάδο της Αγροδιατροφής
Δαδαμόγια Κατερίνα, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΜ
Άμπας Βασίλης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΜ
Βαβλιάρας Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού ΠΔΜ
Τύπος
Live CookingΈναρξη
03 Μαρτίου 2021 - 13:00Λήξη
03 Μαρτίου 2021 - 13:35Ομιλητής
Νανά Γκαμπούρα